• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Hac Kontenjanıyla İlgili Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suudi Arabistan`ın bütün ülkelerin Hac kontenjanını yüzde 20 azaltmaya gitmesi kararına ilişkin "Hac Bakanı ile olan diyaloğum, ikili ilişkilerim ve görüşmelerim devam ediyor. Neticelendiğinde biz inşallah hacı adaylarımıza en güzel bir şekilde bilgi vereceğiz" dedi.

Görmez, Afyonkarahisar`daki Yeni Hastane Camisi`nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Suudi Arabistan`ın Kabe`nin etrafında devam eden genişletme çalışmaları sebebiyle, bütün ülkelerin Hac kontenjanlarını yüzde 20 azaltma kararına ilişkin soru üzerine kendisinin de Suudi Arabistan Hac Bakanı ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

"Bu sene Kabe`deki yoğun inşaatlardan dolayı, bilhassa tavaf alanının genişletme çalışmaları nedeniyle, inşaat firmalarının taahhütlerinin zamanında yerine getirmedikleri için Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, ülkelere tanıdığı kotanın yüzde 20`sini bu sene kısma kararı aldı. Ancak görüşmelerimiz devam ediyor. Şimdilik herhangi bir son durum söz konusu değil. Çünkü biz başka ülkelere benzemiyoruz. Biz gidecek olan hacı adaylarımızı çok önceden belirlemiş bulunuyoruz. Kuralarımızı çektik. Hacca gidecek olan hacılarımız eğitimlerini almaya başladılar. Onun için hem Sayın Başbakanımızın hem Başbakan Yardımcımızın görüşmeleri devam ediyor. Benim şahsen Hac Bakanı ile olan diyaloğum, ikili ilişkilerim ve görüşmelerim devam ediyor. Neticelendiğinde biz inşallah hacı adaylarımıza en güzel bir şekilde bilgi vereceğiz. Şunu ifade etmeliyim ki, bu sene gidecek hacılarımızın yüzde 20`si gidemeyecek, bu da 14 bin hacı adayımıza tekabül ediyor. O takdirde biz o hacı adaylarımızı gelecek sene herhangi bir kuraya tabi tutmadan hacca götüreceğiz. Orada bir vaadimiz daha vardı. 7 yıl üst üste müracaat edenleri götürecektik. Belki o vaadimizi yerine getirmede bir küçük noksanımız olabilir. Onlar da üzülmesinler. Hem bu sene gidemeyecekler hem de 7 sene üst üste gidemeyenler herhangi bir kura tabii tutulmadan inşallah götürülecek. Şu anda henüz herhangi bir durum söz konusu değil. Hacı adaylarımız bizden haber beklesin."

Görmez, İstanbul`daki protestolar esnasında bir grup eylemcinin ayakkabıyla girdikleri iddiasıyla gündeme gelen Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camisi hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen incelemenin sonuçlarının 24 Haziran`da kamuoyuna açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Açılışa, Görmez`in yanı sıra Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müjdat Karagöz ve vatandaşlar katıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir