• DOLAR 32.55
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.301
  • ...
"Taciz olayı zanlıları tutuklanmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bingöl'de, aralarında askerlerin de bulunduğu 8 kişi tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 16 yaşındaki E.A'nın mağduriyeti nedeniyle başlatılan soruşturma sonucu tutuklanan şahısların serbest bırakılmasına tepki gösteren Mazlum Der Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları, tahliye edilen şahısların tutuklanması gerektiğini ve davanın kısa sürede bitirilmesini istediklerini söylediler.

 

Dosyadaki gizlilik kararının kaldırılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, "Mahkemenin tahliyeye ve gizliliğe ilişkin vermiş olduğu bu hukuksuz kararlar bize N.Ç. davasındaki skandal kararı hatırlatmaktadır. Nitekim N.Ç için önce skandal bir karar veren mahkeme, 13 yaşındaki N.Ç`nin `kendi rızasının olduğu` yönünde karar vermişti. Sonrasında oluşan kamuoyu baskısı sonucu mahkeme bu kararı bozmuş, yeniden yargılamaya gitmişti" ifadelerine yer verildi.

 

Mahkemenin E.A`nın avukatının yaptığı koruma talebini reddettiğinin ileri sürüldüğü açıklamada, "E.A. her türlü yasal koruma altına alınmalıdır. Kadınlara yönelik hak gasplarının bilhassa kamu görevlilerince ve askeri yetkililerce gerçekleştirilmesi oldukça vahamet vericidir" denildi.

 

Yasalardaki kadına yönelik taciz ve tecavüz vakalarına ilişkin düzenleme ve uygulamaların yetersiz ve caydırıcılıktan uzak olduğunun belirtildiği açıklamada, "Mevzuya ilişkin yasal düzenleme ve uygulamalar tekrar gözden geçirilmelidir. Bilhassa daha önceki bazı taciz ve tecavüze ilişkin dava sonuçlarında gördüğümüz üzere, verilen cezalar mağdurun hak gaspını karşılamamakta, suçluyu işlediği fiile ilişkin cesaretlendirmektedir. Bu durum kamu vicdanını yaralamakta ve kadın meselesine ilişkin sorunları bizzat devlet tarafından derinleştirmektedir" ifadeleri kullanıldı. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir