• DOLAR 32.391
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2386.629
  • ...
Tarsus’ta Beyaz Altının hasadı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çiftçiyi desteklemek amacıyla üreticilere tohumlarının verildiği Çukurova'nın "Beyaz Altın'ı meyvelerini verdi. Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü ile yapılan protokol kapsamında Nisan ayında Ballıca Mahallesi'nde 10 dekarlık alana ekilen yerli pamuk tohumlarının hasadı gerçekleştirildi.

Çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan toplamda 10 dekarlık deneme alanına ekilen pamuk çeşitlerinden alınan verim, çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Yerli tohumla 550 İle 620 Kilogram arası verim sağlandı

2 adet yerli çeşit pamuk tohumu olan May455 ve C92 pamuk çeşitleri ithal tohumlar kadar verim rekoltesinin olduğu hasat sonrasında gözlemlendi. Ortalama dekar başına 550 ile 620 kilogram arası toprağın yapısına göre verim alındı.

İthal tohuma kıyasla ekilen tohumlardan daha fazla verim aldıklarını belirten ve yerli tohuma olan memnuniyetini dile getiren çiftçi Ali Özer, "Ziraat mühendislerimizle teknik bir çalışma sonucunda ithal tohumla yerli tohum arasında kıyaslama yapmış bulunmaktayız. İthal tohuma kıyasla daha fazla dayanıklılık sağlandı. 350 kilogram arası verim aldığımız arazimizden 550 arasında bir artış sağlamış bulunmaktayız." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir