• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Bingöllü işadamları: "Gezi olayları masumane değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, derneklerinin organizasyonu ile 11 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Bingöl'de düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'na gösterilen destekten dolayı basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.

 

Dernek binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Arifoğlu, TUSKON'un düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü Konferansı'na ve Gezi Parkı olaylarına değindi.

 

"Gezi Parkı olaylarına rağmen TUSKON konferansını yaptı"
Derneklerinin TUSKON'a bağlı olduğunu ifade eden Arifoğlu, TUSKON'un Gezi Parkı olaylarına rağmen İstanbul'da Dünya Ticaret Köprüsü Konferansı'nı düzenlediğini söyledi.

 

Arifoğlu, "Gezi Parkı olayları nedeniyle birçok ticari konferans iptal edildi. Bu konferansların iptal edilmesi üzüntü vericidir. Bunlara rağmen bağlı bulunduğumuz TUSKON, İstanbul'da Dünya Ticaret Köprüsü Konferansı'nı gerçekleştirdi. Bu konferansta 3 bin işadamı 20 bin iş görüşmesi gerçekleştirmiştir. Bu görüşmeler ticari açıdan ciddi bir durumdur. Olaylara rağmen bu konferansın yapılması önemlidir. Bu konferansa Bingöl'den de 3 arkadaşımız katılmıştır" dedi.

 

"Gezi olaylarını masumane görmüyoruz"
Gezi Parkı olaylarına değinen, Arifoğlu, "Gezi Parkı olayları belki çok masumane gerçekleşti. Ama aldığımız bilgiye göre yurtdışında yayın yapan bazı basın kuruluşlarının olaylar öncesinde İstanbul'a gelmesi bu olayların masumane değil de, ergenkonvari oluşumların içine girmesi ile oldu. Bu olaylar darbe girişimde bulunulması hedeflenen olaylardır. Halkın bilinçli olması bu girişime izin vermedi. Bu olayı masumane görmüyoruz'' ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir