"Diyarbakır'ın en önemli sorunu dersliklerin yeterli olmamasıdır"
Okulların tatile girmesi münasebetiyle bir değerlendirme yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Diyarbakır'da 2 bin 300 dersliğin yapımının devam ettiğini belirterek, bunun bir kısmının 2013-2014 eğitim yılına yetişeceğini söyledi.
DİYARBAKIR- Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, öğrencilere iyi tatiller diledi. Ağırbaş, Diyarbakır'da 2 bin 300 dersliğin yapımının devam ettiğini belirtti.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ağırbaş, Eğitim ve öğretim alanında Diyarbakır'ın en önemli sorunun dersliklerin yetersizliği olduğunu belirterek, hedeflerinin her derslikte 30 öğrencinin bir sınıf ortamında eğitim göreceği şekilde mekânların sağlaması olduğunu söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ağırbaş 30 kişilik derslik ortamında öğrencinin daha güzel bir eğitim göreceğine dikkat çekerek, bu durumda öğrenci ve öğretmen arasında iletişimin daha sağlıklı olduğunu, bunun da beraberinde başarının getireceğinin altını çizdi.
'Herkes üzerine düşen sorumluluğu yapmalı'
"Hem Milli Eğitim'in, hem ailelerin hem de okul yönetimlerinin ve sorumluluk sahibi olanların üzerine düşenleri yaparlarsa Diyarbakır'da derslik sorunu çözülür ve çocukların geleceği daha iyi olur" diyen Ağırbaş, önümüzdeki eğitim öğretim yılına daha az sorunla girmek istediklerini, bundan dolayı bir çok okulunun fiziği anlamda onarım çalışmasının devam ettiğini kaydetti.
'Fiziki mekanların arttırılması ve iyileştirilmesi adına çalışmalar yapıyoruz'
Eğitim'de yeniden yapılanma ile birlikte Diyarbakır'da tüm okullara bunun kademeli olarak uygulandığını sözlerine ekleyen Ağırbaş, ilköğretim okulu için ayrılan bina, üç yılın sonunda ya ilkokul olacak ya da ortaokul olarak eğitim öğretime devam edecek. İlimizde yaklaşık 240 okulumuz, il genelinde de mevcut halin durumun devamı yani onlar ilköğretim olarak, eğitim öğretime devam edecekler, bunun açılımına baktığımızda 769 tane ilkokulumuz, 56 tane ortaokulumuz, 240 tane de mevcut halin devamı dediğimiz, ilkokulları olarak, yine 11 tane YİBO'muz (Yatılı Bölge Orta okulu) 13 tane de İmam Hatip Orta Okulu bu eğitim öğretim hizmeti devam edecek. Bu yeni yapılanma ile birlikte, önümüzde ki yıllarda bütün öğrencilerimizin yani ortaokuldan mezun olan tüm öğrencilerimizin liseye gittiğini varsaydığımızda, öğrenci sayısında ciddi bir artış olacaktır. Buna bağlı olarak geleceğe ilişkin, özellile fiziki mekanların arttırılması ve iyileştirilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Şuan liselerde 87 bin öğrencimiz var, bunun iki katına çıktığını düşündüğümüzde mevcut derslik sayısı da iki katına çıkarılması gerekiyor. Bunun stratejik planlamalarını bizler yapıyoruz. Ona göre 5 yıl sonra ilimizde ne kadar, derslik ihtiyacı var, onun çalışmalarını yapıyoruz" şeklinde ifadelere yer verdi.
'Diyarbakır'da 455 bin öğrenci tatile girdi'
Diyarbakır'da yaklaşık 455 bin öğrencinin yoğun, yorucu ve çocuklar için de yeni bir eğitim sistemi içinde ilk yılın, yoğununu hep birlikte yaşayarak eğitim, öğretimi bitirdiklerini ve tatile girdiğini hatırlatan Ağırbaş, bütün öğrencilere de iyi tatiller diledi. (Osman İçli / Hüseyin Yalçın-İLKHA)