• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
12 Eylül Davası Bir Sonraki Tarihe Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - 12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya`nın yargılandıkları davanın 14. duruşması bugün yapıldı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmaya, müdahilliklerine karar verilen tüzel ve gerçek kişiler ve avukatlarının yanı sıra sanık avukatları katıldı.

Duruşmaya, daha önce sesli ve görüntülü ifadeleri alınan Evren ve Şahinkaya ise katılmadı.

Mahkeme heyeti, geçen celse, varsa soruşturmanın genişletilmesi talebi, yoksa esas hakkındaki mütalaanın verilmesi için 12 Eylül Davası dosyasının cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vermişti. Ancak Savcı Cemil Tuğtekin, celse arasında Gebze Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanmıştı.

Bu celse Cumhuriyet Savcısı Şükrü Cüneyt Hamdovalı görev yaptı.

Mahkeme heyeti, 12 Eylül Davası`nda, dosyanın, soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talebi olup olmadığını bildirmesi, bu yönde talebi olmadığı takdirde esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 27 Eylül`e erteledi.

Evren ve Şahinkaya, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın tamamını veya bir kısmını değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya ve anayasa ile teşekkül etmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engel olmaya cebren teşebbüs etmek`` suçundan yargılanıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir