• DOLAR 32.66
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2505.078
  • ...
Siyonist rejimden Şuafat Mülteci Kampı'na baskın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci askerleri, 8 Ekim'de Şuafat Mülteci Kampı girişinde siyonist güçlerine ateş açarak bir polisin hayatını kaybetmesine yol açan saldırganı arama çalışmalarını bugün de sürdürdü. Şuafat Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen işgal  güçlerine Filistinliler tepki gösterdi.

Siyonist rejim, kamptaki kuşatmayı ve baskını protesto eden Filistinlilere müdahale etti. Filistinli gençler siyonist askerlerine taş atarken, askerler ise gençlere karşı göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve pis kokulu tazyikli su kullandı.

Çok sayıda Filistinli atılan gazdan etkilenirken, işgalci polisine ait TOMA'lardan kampta binlerce kişinin yaşadığı ara sokaklara gelişigüzel şekilde pis kokulu su sıkıldı.

Siyonistler tarafından geliştirilen ve "kokarca" adı verilen kimyasal madde içerikli kötü kokulu suyun, siviller, iş yerleri ve evlerin bulunduğu meskun mahallelerde kullanılması "toplu cezalandırma" şeklinde nitelendirilerek eleştiri topluyor. Öte yandan Şuafat Mülteci Kampı'na giriş çıkışları sıkı kontrol altında tutan İsrail polisinin, zaman zaman geçişleri kapatması nedeniyle kontrol noktasında uzun araç kuyrukları oluştu. Kamp dışındaki işlerine gidebilmek için saatlerce kontrol noktasında beklemek zorunda kalan Filistinli sürücüler sık sık korna çalarak siyonist polisini protesto etti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir