• DOLAR 32.202
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2501.964
  • ...
Tsai'den, Çin'e "silahlı çatışma seçenek olamaz" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tayvan ajansı CNA'nın haberine göre, Tsai, Ada'daki hükümetin devamı olduğunu öne sürdüğü, 1912'de kurulan "Çin Cumhuriyeti"nin yıl dönümünde yaptığı konuşmada, Tayvan Boğazı'nın iki yakası arasında barış ve istikrarın sağlanabilmesi için "iki tarafın karşılıklı uzlaşabileceği bir düzenlemenin" gereğine işaret etti.

Tayvan halkının demokrasi ve özgürlüğe bağlılığından ödün vermeyeceğini vurgulayan Tsai, "Pekin otoritelerine silahlı çatışmanın her iki taraf için de kesinlikle çözüm olmayacağını açıkça ifade etmek istiyorum." dedi.

Çin ile Tayvan arasında yapıcı etkileşimlerin sürdürülmesinin ancak Ada'nın siyasal sitemine saygı gösterilmesi temelinde olabileceğinin altını çizen Tsai, "Akılcılık, eşitlik ve karşılıklı saygı olduğu sürece, Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarın sağlanabilmesi için Pekin otoriteleri ile karşılıklı uzlaşılabilir bir düzenleme bulabiliriz." ifadesini kullandı.

Tsai, sınırda kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından Boğaz'ın iki yakasındaki insanlar arasında sağlıklı ve düzenli etkileşimlerin aşamalı olarak sürdürülmesini dilediklerini belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir