• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Midyat’ta 6-8 Ekim şehitleri resim sergisiyle yad edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

6-8 Ekim 2014 tarihinde, HDP MYK'sının çağrısıyla sokaklara inenler, kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Cumali Güneş ile birlikte birçok kişiyi şehit etmişti.

HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Yasin Börü ve arkadaşları anısına Midyat  ilçesi Midyat Kuyumcular ve Gümüşçüler çarşısı meydanında resim sergisi düzenlendi. Düzenlenen sergiye yoğun ilgi gösterildi. Midyat’ı ziyaret eden yerli ve yabancı bazı misafirler de sergiyi gezdi. Resimlerin fotoğraflarını çekti.

“Yasin Börü ve arkadaşları ümmetin şehitleridir”

Yasin Börü ve arkadaşlarının sadece HÜDA PAR’ın, değil ümmetin şehitleri olduğunu belirten Altunkaynak, "6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Kobani olayları bahane edilerek, ülke genelinde ve özelde bölgemizde, HDP yanlıları HÜDA PAR camiasına, özellikle 21 HÜDA PAR teşkilatına saldırarak birçok yeri tahrip etme girişiminde bulundular. Onlarca işyeri yağmalandı. Binlerce olay gerçekleştirmek suretiyle, birçok katliama imza attılar. Özelde bölgemizde, Yasin Börü ve arkadaşlarını kurban eti dağıtırken onları kurban ettiler. Şehitlerin gerçek misyonlarını yaşamak ve yaşatmak adına Gençlik Kolları Başkanlığımız olarak bu resim sergisini düzenlemiş bulunuyoruz. Aslında Yasin Börü ve arkadaşları sadece HÜDA PAR camiasının değil ümmetin şehitleridirler. Yasin Börü gibilerini unutmamak ve unutturmamak adına bu programı gerçekleştirdik. Emeği geçen Hür Gençlik ekibimizden Allah razı olsun. Katılımlarıyla katkı sağlayan üye ve gönüllülerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah şehitlerin mekanlarını cennet eylesin, bizleri de onların misyonunu sürdürenlerden kılsın." ifadelerini kullandı.

Resim sergisini beraberindeki heyetle gezen HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, düzenlenen serginin, 2014 yılında yapılan zulüm ve vahşeti unutturmamak adına yapıldığını belirtti.

Şehit Yasin’i, sergiyi gezenlere anlattı

Sergiyi gezenlerden bir vatandaş Yasin’in vahşice katledilmesinin kendisini çok etkilediğini ifade ederek, sergiyi gezen bir grup vatandaşa gözleri dolarak Yasin’i  anlattı. Vahşeti gerçekleştirenleri telin etti. "Allah onların hakkını bırakmasın." diye  konuştu.

Sergiyi gezenlerden Mehmet Haluk Oğuz ise, “Bu PKK’nin yaptığı son olay değildir. Birçok katliam yapmıştır.  Ama bunu neden dindar insanlara yönelik yaptı anlayamadık yani. Fitne amaçlı yapılmış bir katliam diye düşünüyorum. Toplumu, dindarları birbirlerine düşürmek için yapmıştır. PKK’nin israil ile Amerikanın, Ermenilerin güdümündeki nasıl bir vahşi örgüt olduğunu biliyoruz. Bu olayda FETÖ, emniyet ve polisin de parmağı var. Devletimiz bu tür konularda önlem almalı idi. Bunlar beraber bu olayı gerçekleştirdiler.   Yüzde yüz böyle olduğunu düşünüyorum. ” dedi.

Saat 18.00’e kadar süren sergiyi birçok kişi ziyaret etti. HÜDA PAR Gercüş ilçe Başkanı Mehmet Sait Başaran’da sergiyi ziyaret ederek, duygularını basın mensuplarıyla paylaştı. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir