• DOLAR 32.219
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2499.23
  • ...
Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Şanlıurfa'da yad edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları, 6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken şehid olan Yasin Börü ve arkadaşları için anma etkinliği düzenledi.

Eyyübiye ilçesi Akabe TOKİ Batıkent Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Lokman Yalçın, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ve ilçe başkanları, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım, HÜDA PAR üye ve gönüllüleri katıldı.

Sunuculuğunu Mehmet Beyaz'ın yaptığı program, Hafız Mehmet Demir tarafından okunan dua ile başladı.

 

Program, sinevizyon gösterimi ve Özlem Ajans sanatçılarının okudukları ilahi ve ezgilerle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım, Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarına vurgu yaptı.

"Hakkın neferleri batılla, küfürle ve karanlıkla savaşıyor"

Yıldırım, "2014 yılının 6-8 Ekim tarihinde vahşi ve hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmamak, unutturmamak ve mücadelelerini anlamak adına burada bulunuyoruz. Tarih boyunca şahit olmuşuz ki dünya milletleri Hakkın taraftarları ve Batılın taraftarları olarak ikiye ayrılıyor ve aralarındaki mücadele durmaksızın devam ediyor. Hakkın neferleri batılla, küfürle ve karanlıkla savaşıyor, batılın taraftarları ise adaletle, aydınlıkla ve Müslümanlarla savaşmakta, bu savaşı verirken hiçbir ilke, kural ve kanun gözetmiyorlar, zaman zaman kinlerini gizleyemeyip içlerindeki küfrü canavarca hislerle kusuyorlar." dedi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım

Kürtlerin haklarını savunduklarını iddia edenlerin dertlerinin Kürtlük olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Allah'a kul olma akidesi uğruna Habil'den bu yana sayısız şehit verdik. Biz biliyoruz ki nasıl ki Kabil'in derdi Allah'ın sevgisi değilse, Hind'in derdi babasının intikamı değilse Kürtlerin haklarını savunduklarını iddia edenlerin derdi de Kürtlük değildir. Bu saldırılar Habil ile başlamış, şehitlerin seyyidi Hamza ile devam etmiş ve Yasin'le bir daha kendini göstermiştir. Hakk'a o denli düşman olmuşlar ki içlerindeki kini tutamayıp canavarca hislerle ortaya koymuşlardır." şeklinde konuştu.

"Kobani bahanesiyle HDP kendi tabanını sokaklara davet etti"

6-8 Ekim olaylarında eşine az rastlanır bir barbarlığın yaşandığına dikkat çeken HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Lokman Yalçın, "6-8 Ekim olaylarında, dünya tarihi boyunca ne Moğollarda ne Hintlerde ne de diğer barbar kavimler arasında eşine az rastlanır bir barbarlık yaşandı. Kobani bahanesiyle HDP kendi tabanını sokaklara davet etti. 70'li 80'li yıllarda kurulduğu günden bugüne kadar bu örgütün tek bir amacı vardı: Özellikle Kürt halkını dinden, imandan uzaklaştırıp bölgeyi İslamsızlaştırmak, bu toplumu namus mevhumundan uzaklaştırmak istemişlerdir. 6-8 Ekim olaylarındaki kalkışmada nereler hedef alındı? Ne kadar İslami STK varsa başta HÜDA PAR'ın parti binaları olmak üzere medrese, Kur'an kursu ve camiler hedef alındı." dedi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Lokman Yalçın

"6-8 Ekim olayları eşi ve benzeri görülmemiş bir ateş yağmurudur"      

İslam'ın şerefini ve izzetini asla yere düşürmeyeceklerine vurgu yapan Yalçın, "6-8 Ekim olayları eşi ve benzeri görülmemiş bir ateş yağmurudur. Vandalizm yaşanırken bir Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları, bu çeteler sürüsüne denk gelip vahşice, barbarca katledildiler. Böyle bir vahşet, kin ve öfkenin sebebi ne olabilir, bu toplum bu hale nasıl geldi? Bu kadar namusuna ve şerefine düşkün halk, 20-30 sene içerisinde nasıl bu kadar vahşileşebildi? Bizler İslam'ın şerefini ve izzetini asla ve asla yere düşürmeyeceğiz. Yasinlerimiz, Hasanlarımız, Hüseyinlerimiz yere düşecek ama bu bayrak yere düşmeyecek. Tek bir ferdimiz kalıncaya kadar da düşmeyecek." ifadelerini kullandı.

Program, Hamza Durmuş'un okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir