• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Biden: Ruslar ve Suudiler olmasa...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Joe Biden, Maryland eyaletine bağlı Hagerstown'da bir otomotiv şirketine ait fabrikayı ziyaret etti. Ziyarette Amerikan ekonomisini değerlendiren Biden, benzin fiyatlarındaki artışın nedeni olarak Rusya ve Suudi Arabistan'ı gösterdi.

Biden, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı petrol ülkelerinden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararına da tepki gösterdi.

Grupta bulunan Suudi Arabistan'ı ve Ukrayna ile savaşta olan Rusya'yı eleştiren Biden, "Benzin fiyatını galon başına 1,60 doların altına indirebilirdim ancak benzin fiyatları Ruslar ve Suudilerin yaptıkları yüzünden artıyor. Bu iş burada bitmedi" dedi.

ABD'de ise talebin artmasına karşın rafineri sorunlarının artması sonucu halihazırda yükselme eğiliminde olan benzinin galonu (3.78 litre) 3.83 dolar civarında seyrederken analistler OPEC kararı sonrası fiyat tırmanışının hızlanacağı beklentisini dile getiriyor.

OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, Avusturya'nın başkenti Viyana'da 5 Ekim'de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. Karar ABD sert tepki göstermiş, OPEC'i Rusya'nın yanında pozisyon almakla suçlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir