• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Diyarbakırlı Öğrenciler Kur`an-ı Tercih Etti - video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa 4+4+4 Eğitim sistemiyle 9. ve 5. sınıflara konulan seçmeli dersler arasında Diyarbakır`da en fazla Siyer ve Kur`an-ı Kerim seçmeli dersleri tercih edildi.
 
Seçmeli dersler ile ilgili İLKHA`ya değerlendirmede bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, liselerde ve ortaokullarda en fazla Peygamber Efendimizin Hayatı ve Kur`an- ı Kerim`in tercih edilen dersler olduğunu belirtti. Bu iki seçmeli dersi sırasıyla Matematik Uygulamaları ve Kürtçe seçmeli dersleri takip etti.
 
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, geçen yıl 9. ve 5. sınıflarda okutulan bu seçmeli derslerin 6. ve 10. sınıflarında da önümüzdeki eğitim- öğretim yılından itibaren seçmeli dersler olarak okutulacağını söyledi.
 
Beklentilerinin, halkın yine bu doğrultuda tercih yapması olduğunu sözlerine ekleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, değerlendirmesinin devamında, "Okullar daha tatile girmeden önce seçmeli dersler konusunda fikir verme konusunda planı yapmak zorundasınız. Zaten okul yönetimi tarafından öğrenci ve öğrenci velilerine bu durum bildiriliyor. Velilerden önümüzde ki yıl hangi seçmeli dersleri isteyeceklerine ilişkin talep forumları alınıyor. Siz o talep formunu almazsanız önümüzdeki yıl hangi dersi koyacaksınız öğretmen planlanmasında tutun norm kadro çalışmalarına kadar tüm çalışmalarda o esas alınarak belirlendiği için, okul yönetimi tarafından hem veli hem de öğrenci, zamanında bilgilendirilmiş ilerde ona göre tercihleri yapıyor. Seçmeli dersler tamamen velin, çocuğuna hangi dersi seçmeli olarak alacağına dair okul idaresi tarafından, okullar tatile girmeden önce velilere bir talep formu veriliyor. Veli tarafından okul idaresine verilen dilekçe ile bu seçmeli dersler belirleniyor. Büyük bir ihtimal ile yine en çok Kur`an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin Hayatı vatandaşlarımız tarafından tercih edilir. Daha doğrusu veli çocuğuna hangi dersi istiyorsa seçmeli ders olarak o ders, çocuk tarafından alınmış oluyor" dedi.
 
Öğrenci velisinin talebi olmadan çocuğun hangi dersi seçeceğine okul yönetiminin karar veremeyeceğini altını çizen Ağrıbaş, öğrenciler vasıtasıyla velilere mutlaka bilginin verilmesi gerektiğini dile getirerek, "Veli de talep formunu okula belirlenen süre içerisinde bildirmesi lazım ki okul da planlamasını ona göre yapsın" şeklinde ifadeleri kaydetti.
 
Seçmeli dersleri; 5, 6, 9, 10 sınıf öğrencileri velileri ile birlikte,14-21 Haziran 2013 tarihleri arasında, okullarda tercih edebilecekler. (Osman İçli / Hüseyin Yalçın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir