• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mevlid Kandili Adıyaman’da dualarla idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem)  dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, Adıyaman Ulu Camii'nde okunan aşr-ı şerifler, getirilen salavat ve tekbirler ve yapılan dualarla idrak edildi.

Mevlid Kandili'ni ihya etmek için camilere akın eden Müslümanlar, geceyi büyük bir coşku ve huşuyla geçirdi.

 

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından kent genelinde bulunan camilerde düzenlenen programlara katılan vatandaşlar, bol bol salavat getirerek İslam alemi ve insanlık için dua etti. Kandil dolayısıyla camilerde okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifleri, ilahi ve kasideleri vatandaşlar, huşu içinde dinledi.

"Peygamberi anmaktan çok anamaya ihtiyacımız"

Cami görevlilerinden Hüseyin Erdem bu gün ve gecelerin Allah Resulünü anlamaya vesile olması gerektiğini belirtti.

Erdem, "Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle bizim insanlığa diyecek gerçekten çok şeyimiz var. İnsanlık, Peygamberin mesajına muhtaç bir haldedir.  Peygamberin mesajlarına, hayatımıza yön verecek, ışık verecek, bizim nasıl yaşayacağımızı belirtecek olan Rabbimiz, Peygamberimizi örnek almamızı istiyor. İnsanlığın kurtuluşu için bir çare varsa o çare de Peygamberimizin örnekliğidir. Merhamet, rahmet Peygamberidir. Alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bu rahmet ve merhamete insanlar muhtaçtır. Kanın ve gözyaşının oluk oluk aktığı dünyamızda o rahmet iklimine gerçekten ihtiyacımız var. Müslümanlar olarak Peygamberi yeniden anmaktan çok anlamaya ihtiyacımız var." dedi.

"Müslümanlar camiye akın ediyor"

Cami görevlilrinden Şevkt Durgun, "Mevlid-i Nebi Peygamber Efendimizin (Aleyhissalatu vesellem)  doğduğu gece olarak bilinir. Peygamber Efendimizin (Aleyhissalatu vesellem)  dünyaya gelmesiyle beraber dünyada birçok değişik olaylar meydana gelmiştir. Bu olağan dışı olaylar eserlerimizde anlatılmaktadır. Bu sebeple memleketin dört bir yanında Resulullah'ın doğduğu geceyi ihya etmek amacıyla Müslümanlar camiye akın ediyor. Burada Peygamber Efendimizin (Aleyhissalatu vesellem)  dünyaya teşrifi çerçevesinde Hatimler yapılır, mevlid-i şerif, Kur'an-ı Kerim okunur." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir