• DOLAR 32.27
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2400.811
  • ...
Kur'an Nesli Platformu Van Koordinatörlüğünden Van İl Müftülüğüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl ekim ayının ilk haftası Cami ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu münasebetle Van İl Müftülüğünü ziyaret eden Kur'an Nesli Platformu Van İl Koordinatörü Mustafa Öztünç ve beraberindekiler İl Müftü Vekili Sacit Emiri ile görüştü.

Sıcak bir sohbet havasında geçen ziyarette, din görevlileri ve camilerin toplumdaki yeri ve önemi hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Camilerin asıl fonksiyonlarına yeniden bürünmeleri gerektiği belirtilen Müftü Vekili Sacit Emiri, İslam medeniyetinin bir cami medeniyeti olduğunu söyledi.

Cami ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerinin ziyaret edilmeleri gerektiğine dikkat çeken Emiri, din görevlilerinin toplumun ihyası ve inşasında önemli bir rol oynadığına işaret etti.

Kur'an Nesli Platformu Van Koordinatörü Mustafa Öztunç ise toplumun Kur'an'dan ve Peygamber sünnetinden uzaklaştığı bu dönemde toplumu kendi aslı değerlerine yakınlaştıracak yerlerin camiler olduğuna vurgu yaparak, din görevlileri başta olmak üzere Müslümanlar olarak üzerlerine düşen yükün farkında olduklarını ve bu anlamda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir