• DOLAR 32.408
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2382.108
  • ...
Destici'den, Kılıçdaroğlu'nun "başörtüsü" açıklamalarına değerlendirme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili hazırladıkları kanun teklifini TBMM'ye sunacakları açıklamasına ilişkin soru üzerine Destici, "Samimi bulmasam da önemli bulmuyorum." dedi.

Geçmişte Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yönetiminde olduğu CHP'nin başörtüsüyle ilgili yasal düzenlemelerin iptali için Anayasa Mahkemesine götürmesini unutmadıklarını belirten Destici, şöyle konuştu:

"Bunu siyasi bir adım olarak; dindar, maneviyatı önemseyen, başörtüsü hassasiyeti olan kesimlerin oyunu almak için yapılmış bir hamle olarak değerlendiriyorum ama öyle de olsa olsun. Bunun için yapılmış olsa da Allah'ın takdiridir, onları bu noktaya getirmişse de bence bu fırsat değerlendirilmeli. Çünkü yarın CHP'nin ne yapacağı belli olmaz. Şu anda aslında anayasal güvence altında. Fırsat bu fırsatken daha sağlam bir şekilde anayasal güvence altına... CHP bunu sırf siyaseten yapıyor."

Kılıçdaroğlu'nun helalleşmeyle ilgili açıklamalarını da değerlendiren Destici, o konuda da bir ölçü ve çerçeve bulunmadığını belirtti. Destici, bunun tamamen popülist bir politika olduğunu ifade ederek "Kılıçdaroğlu toplumun her tarafından oy alabilecek bir adaydır" algısı oluşturmak için bu helalleşmeleri öne çıkardığını kaydetti.

"Kanun teklifine destek verecek misiniz?" sorusuna Destici, "Teklifi görmedik henüz. Teklifi görelim, inceleyelim, tabii Cumhur İttifakı hassasiyetimiz var, orayla da görüşüp bir karar vereceğiz." dedi.

Destici, kanun teklifi vermenin yeterli olmadığını, o samimiyeti görmek gerektiğini söyledi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir