• DOLAR 32.223
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2471.081
  • ...
Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı 2 Ekim'de hizmete açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılacak Pendik - Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede ve 80 kilometre hıza sahip metro hattımızın açılışı için artık günleri değil saatleri geriye sayıyoruz. Son 48 saatin içerisindeyiz. Dünyanın en önemli havalimanlarından olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na raylı sistem bağlantısı sağlayarak, bu alana ulaşımda hizmeti, konforu, güvenliği arttırıyoruz. Pendik Tavşantepe’den başlayıp Fevzi Çakmak, Şeyhli, Yayalar, Kurtköy istasyonlarından geçerek İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na ulaşacak hattımız 7,4 kilometre uzunluğundadır. Artık, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na, Kadıköy–Kartal– Kaynarca Metro Hattı’nın devamında doğrudan raylı sistem ile güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak. Pendik'teki yoğun yolculuk hareketinin olduğu mahalleler de metroya kavuşacak. Şeyhli, Yayalar, Fevzi Çakmak ve Kurtköy mahalleleri metro konforuyla buluşuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Hattın faaliyete başlamasıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan; Pendik Tavşantepe’ye 10 dakikada, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne 12 dakikada, Kadıköy’e 45 dakikada ulaşmanın mümkün olacağının altını çizen Karaismailoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“2 Ekim’de, Kadıköy–Pendik Metro Hattı’nın devamı niteliğindeki, Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattını Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıyoruz. Ardından; Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metro hattımızın Kağıthane – İstanbul Havalimanı kısmını milletimizin hizmetine sunacağız. İstanbul’un havalimanlarını metro ile buluşturacağız. Daha sonra da Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden de geçen, Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı’mızın açılışını gerçekleştireceğiz. Ardından diğer metro hatlarını da bir bir hizmete açacağız.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir