• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Batman'da "İş Sağlığı ve Güvenliği" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü, 6331 Sayılı Kanunun tanıtımı amacıyla İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından Yeni İl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda saat 09.30'da seminer düzenlendi.

 

Seminere, Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Mustafa Birbenli, Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, SGK İl Müdürü Sefa Tatlısu, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile özel sektör işyerlerinin temsilcileri ve iş sağlığı güvenliği (İSG) uzmanları katıldı.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun yeni yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, seminerde İş Sağlığı ve Güvenliği kanunundaki sorumluluklar, hükümlülükler ve bu kanunda uygulama aşamasında yapılması gerekenler hakkında katılımcılara bilgiler verildiğini söyledi.

 

İş kazalarının azaltılması ve önleyici tedbirlerin artırılması noktasında önemli bir İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun çıktığını ifade eden Eviz, "Türkiye'de ilk defa İş Güvenliği ve Sağlığı Kanunu yürürlüğe girmiş oldu. Umarım güzel bir gelişme olur. Kazasız belasız çalışmalar bizleri bekler. Seminerdeki amacımız, Türkiye'de iş kazaları dünya ortalamasının üstünde gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu iş kazalarını azaltmak adına, işçilerin ve işverenlerin bilinçlendirilmesi, önleyici tedbirlerin alınması ve sağlık tedbirlerin alınmasıdır. Hem kamu hem özel bütün işveren kesimi bundan sorumludur. Amacımız, insan odaklı bir iş sağlığı ve güvenliği oluşturmaktır" dedi.

 

Seminerde söz alan İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Mustafa Birbenli, katılımcılara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun tanıtımını yaparak bilgiler verdi.

 

Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu da, bir iş kazası meydana geldiğinde kaybedenin sadece kazaya maruz kalan işçi olmadığını, işverenlerin de maddi veya manevi tazminatlara maruz kaldığını belirtti.

 

Karataşoğlu, çıkan kanunla birlikte yapılan bilgilendirmelerin iş kazalarındaki artışın azalmasına sebep olacağını söyledi.

 

Konuşmaların ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında uzmanlar birer sunum yaptı.

 

Sunumların ardından seminer soru-cevap şeklinde son buldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir