• DOLAR 32.261
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2464.748
  • ...
Akın akın gidiyorlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diaspora Yahudilerinin çıkarları için faaliyet gösteren en etkili Siyonist kuruluşlardan biri sayılan "Yahudi Ajansı", İbrani takvimine göre yılın ilk günü olan Roş Aşana Bayramı (26 Ekim) dolayısıyla dünya Yahudilerinin nüfusuna ilişkin bilgileri paylaştı.

Aktarılan Yahudi Ajansı verilerine göre, İşgal altındaki Filistin topraklarına son bir yılda 93 ülkeden 60 bin Yahudi göç etti. Bunun son 20 yılın en yüksek oranı olduğu belirtildi.

Bu yükselişi, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle bu ülkeleri terk eden Yahudilerin göç etmelerinin tetiklediği ifade ediliyor.

Genellikle Yahudi Ajansı'nın teşvik ve öncülük ettiği tahliyeler kapsamında, son bir yılda Rusya'dan 26 bin, Ukrayna'dan da 14 bin Yahudi göç etti.

- Dünyadaki Yahudi nüfusu 15,3 milyon

Geçen İbrani yılbaşında 15,2 milyon olan dünyadaki Yahudi nüfusu bu yıl az bir artış göstererek yaklaşık 15,3 milyona ulaştı.

Buna göre, İşgal topraklarında geçen yıl 6 milyon 950 bini bulan Yahudilerin sayısı yüzde 2 artışla yaklaşık 7 milyon 80 bin oldu.

Yaklaşık 8,2 milyon Yahudi işgal toprakları dışında yaşarken, bunların 6 milyonu ABD'de ve 2,25 milyonu diğer ülkelere dağılmış durumda.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri