• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
İngiliz Hükümetinden Şok Eden Talimat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz The Guardian gazetesi, İngiltere hükümetinin "ulusal güvenliği tehdit edebilecek türde bilgilerin yayımlanmaması" için aralarında BBC , ITN, Sky News gibi kanalların da yer aldığı İngiliz basın kuruluşlarına "D bildirimi" (D notice) gönderdiğini yazdı. Guardian’ın haberine göre söz konusu gizli emir, ‘İngiltere ve ABD’deki istihbarat kurumlarının gözetim yöntemlerini sansürlemek için’çıkarıldı ve editörlerden ‘ulusal güvenliği ve muhtemelen İngiltere’deki personeli tehlikeye düşürebilecek bilgileri yayımlamamaları` istendi.

Medya kuruluşlarına "bildirim"in gönderilme tarihinin eski CIA mensubu Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelerle ilgili haberlerin yayımlanmasından bir gün sonrasına denk geldiğine dikkati çeken Guardian, bildirime İngiliz medyasının uyduğuna da işaret etti. Gazetedeki haberde, iletişim ve istihbarat birimi GCHQ`dan sorumlu İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague`e pazartesi günü BBC Radyo 4`te katıldığı programda dinleme iddialarıyla ilgili hiç soru sorulmadığı kaydedildi. Gazete, İngiliz politikası hakkında söylentilere yer veren ‘Guido Fawkes’ adlı blogda yer alan bildirimin "özel ve gizli: yayın veya sosyal medya kullanımı için değil" notuyla gönderildiğini belirtti.

Haberinde BBC sözcüsünün açıklamalarına da yer veren Guardian, sözcünün "D bildirim"le ilgili yorum yapmayı reddettiğini, ancak G8 Zirvesi, Co-op Bank ile ilgili kurtarma paketi ve Ian Brady davası gibi konuların işlendiği programda G-20 Zirvesi`yle ilgili de uygun düzeyde bilgi verildiğini savunduğunu aktardı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir