• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Sivas Belediyesi esnafa ruhsat vermiyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - Tarihi Çifte Minareli Medrese'nin ön tarafında çay ocağı işletmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden aylık 20 bin liraya ihale alan esnafa yaklaşık iki yıldır Belediyenin işletme izin ruhsatını vermediği iddia ediliyor.


Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, bir buçuk sene önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden ihaleyi kazanıp işletme hakkı kazanan işletmeci, ruhsat alamayınca işletme yapmadığı için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne kira vermiyor. Bunun üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü işletme sahibini mahkemeye veriyor. Mahkeme süreci henüz devam ederken sözleşme feshediliyor. Bu sene tekrardan ihaleyi alan esnaf, hala farklı gerekçelerle Belediye Başkanlığı'ndan ruhsat alamamaktan yakınıyor.


Tarihi Çifte Minareli Medrese'nin ön bahçesinde çay ocağı işletmek için Belediye Başkanlığı'ndan "Ruhsat" talebinde bulunan esnaf Hasan Balk, "Normal şartlarda ihaleyi kazanan firmaya bir ay içerisinde ruhsat verilmesi gerekirken Belediye her seferinde farklı gerekçelerle ruhsat vermemekte diretiyor" dedi.


Esnaf Hasan Balk, "Biz bundan iki sene önce burayı ihaleyle aldık ondan sonra ruhsat başvurusunda bulunduğumuzda bizim evraklarımızı kayda almadılar. Zabıtaya gittiğimizde buranın özel bir durumunun olduğunu söylediler. Bu özel durumdan dolayı da bize ruhsat ön başvuru formunu vermek istemediler. Ruhsat başvurumuzu da almadılar. Durum böyle olunca bizler de Beyaz Masaya başvurarak evraklarımızı eksiksiz bir şekilde teslim ettik. Ancak bu şekilde evrak kaydımızı aldılar. Ama bunun öncesinde 14 Haziran Cuma gece saat 00.25'te üç tane Belediye Başkan yardımcısı zabıtayla birlikte gelerek burayı işgal ettiğimizi söyleyip tutanak tuttular. Bunun üzerine bizler de bu gün İdari Mahkemeye başvurduk ve görevi kötüye kullanmaktan dolayı Belediye Başkanı ve yardımcılarını savcılığa suç duyurusunda bulunduk" şeklinde konuşu.


Konuyla ilgili görüştüğümüz Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Acı ise Tarihi Medrese'nin hayrat olduğunu ve tarihi yapının çay ocağı olarak işletilmesine hukuk ve vicdanın el vermediğini söyledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir