• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Adana Umut Der yardım çalışmalarına hız verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Adana Umut Der Gıda Bankası, 10 gün içinde 56 bin 325 TL tutarında gıda, sebze, giysi ve ayakkabı yardımında bulundu.

Bir ay içerisinde 3 farklı alanda yardım çalışması yaptıklarını kaydeden Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, bunları gıda, giysi ve ev eşyası kategorisinde gerçekleştirdiklerini aktardı.

Her ayın ilk beş günü gıda dağıtımı yaptıklarını ifade eden Yeniay, "Bu aybaşında gıda paketlerimizi dağıtmıştık. Buna ek olarak son 10 gün içerisinde yine 91 aileye bin 506 TL tutarında kuru gıda ve sebze yardımı ile 159 aileye toplam 54 bin 819 TL tutarında 3 bin 253 parçadan oluşan; gömlek, pantolon, tişört, etek, pantolon ve ayakkabı gibi giysi malzemesi dağıttık. Böylece son 10 gün içerisinde yaptığımız yardımların değeri 56 bin 325 TL tutarına ulaştı" dedi.

Gıda ve giysi yardımlarının ardından önümüzdeki günlerde ev eşyası yardım dağıtımına başlayacaklarını belirten Yeniay, hayırseverlerden topladıkları kilim, yatak, battaniye, mutfak eşyası gibi eşyaları birinci derece muhtaç ailelere ulaştıracaklarını kaydetti.

Adana Umut Der Gıda Bankasına yardım talebi için müracaat eden aile sayısının iki bine ulaştığını kaydeden Yeniay, bunlardan bin 200 ailenin Suriyeli, diğerlerinin de Türkiye vatandaşı aileler olduğunu ifade etti.

Yeniay, yardımlarının sürdürülebilir olabilmesi için hayırsever Adanalılardan destek beklediklerini belirtti.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir