• DOLAR 32.212
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2427.393
  • ...
HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Kavaklı: Festivaller kültürümüze uygun bir şekilde yapılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elâzığ'da gerçekleştirilecek olan "Geleneksel Salçalı Köfte Festivali'nin" bu yıl dördüncüsü düzenlenecek. 30 Eylül tarihinde başlayacak olan festival 2 Ekim tarihine kadar devam edecek.

 

3 gün sürecek olan festival kapsamında 30 Eylül Cuma günü lgbti yapılara destek verdiğini açıklayan İrem Derici'nin sahne almasını eleştiren HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Yasin Kavaklı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Şehrin değerlerine aykırı olan bu tercih, köfteciler sokağı esnafına da saygısızlıktır"

Geleneklerine aykırı olan eğlence şekilleri ve şahıslarla festival düzenlenmesine tepki gösteren Kavaklı, "Salçalı köfte festivali düzenlenerek gastronomi alanında önemli bir lezzet olan salçalı köftemizi, ülkeye ve dünyaya tanıtılması hedeflenmektedir. Ancak bu geleneksel lezzetlerimizin tanıtım organizesi geleneklerimizle uyuşmayan eğlence şekli ve şahsiyetle lekeleniyor. Salçalı Köfte Festivali'ne sapkınlığı benimseyen ve destekleyen birinin tercih edilip davet edilmesi, Elâzığ halkının manevi değerleriyle uyuşmamakta, kültürümüze ve inancımıza aykırılık teşkil etmektedir. Şehrin değerlerine aykırı olan bu tercih, köfteciler sokağı esnafına da saygısızlıktır." ifadelerini kullandı.

"Festivallerin, kültürümüze uygun sanatçılar ve organizeler ile yapılması sağlanmalıdır"

Elâzığ halkının inancına ve kültür değerlerine bağlı aziz bir halk olduğunu, bu nedenden dolayı El-Aziz olarak isimlendirildiğini, kurum ve kuruluşların şehrin bu azizliğine zarar verecek etkinliklere prim vermemeleri gerektiğini dile getiren Kavaklı şu ifadelere yer verdi:

"Kurum ve kuruluşlarımız aziz şehri eşcinsellik denen sapıklıktan muhafaza etmelidir. Köfteciler sokağı esnafımız başta olmak üzere Aziz şehrin insanları, bu lezzetlerimizin sapkın organizeler ile lekelenmesine müsaade etmemeli, tepkisini göstermelidir. Festivallerin, kültürümüze uygun sanatçılar ve organizeler ile yapılması sağlanmalıdır. Bu festivali organize eden yetkililer ve sponsorlar, eşcinselliği destekleyen sapıklar ile aynı duruş içerisinde olmadıklarının gayreti içerisine girmeli ve bu yanlış tercihten vazgeçmelidir." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir