• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Rusya ve Ukrayna arasında esir takasına Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılık etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yürüttüğü diplomasi trafiği neticesinde Rusya ve Ukrayna arasında 215 savaş esirinin mübadelesinin bugün yapıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta gazetecilere verdiği demeçte  Türkiye’nin arabuluculuğunda gerçekleşen esir mübadelesinin savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek, Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesisine yönelik çabalarının devam edeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye esir mübadelesine imkan verdikleri için teşekkür etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte gayret gösteren bütün taraflara teşekkür etti.
ZELENSKİ VE ABD’DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Rusya ile yapılan esir takası sonrası ülkeye iade edilen 215 Ukraynalı için  Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski Türkiye’nin arabuluculuğu için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’da, Ukrayna ve Rusya arasında savaş esiri takasındaki arabuluculuğu için Türkiye'ye teşekkür etti.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın  sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ". Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomasi trafiği neticesinde gerçekleşen bu mübadele, ülkemizin izlediği barış diplomasisinin en önemli sonuçlarından biridir. Türkiye her daim barıştan yanadır." ifadelerini kullandı.
UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofis Başkanı Andriy Yermak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada büyük bir mahkum takası olduğunu, esir takasının birkaç aşamadan oluştuğunu ve farklı yerlerde gerçekleştiğini belirterek, “Rus esaretinden 215 kişiyi geri getirdik” dedi.Rus esaretinden kurtarılanlar arasında sadece askerlerin olmadığını,bununla birlikte sınır muhafızlarının, polislerin, ulusal muhafızların, gümrük memurlarının ve sivillerin bulunduğunu aktardı.
Söz konusu başarının Devlet Başkanı Zelenskiy ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki kişisel anlaşmanın sonucu olduğuna vurgu yapan Yermak, “Ruslar bize canlarıyla şantaj yapmak istediler ama bunu kimseye yapmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.
ERDOĞAN BM KÜRSÜSÜNDEN DÜNYAYA BÖYLE SESLENMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda önceki gün yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin dış politikadaki vizyonu daima barış odaklı olmuştur” ifadelerini kullanarak, İstanbul Mutabakatı’nın Birleşmiş Milletler’in son yıllarda imza attığı en büyük başarılardan biri olduğunu belirtmişti.(İLKHA)
 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir