• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
SON DAKİKA
Ukrayna: Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuleba, yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlılarının kontrolündeki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun kontrolü altındaki Herson ve Zaporijya bölgelerindeki yönetimlerin Rusya’ya bağlanması için 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılması için karar alınmasına tepki gösterdi.

Kuleba, "Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Herhangi bir hibrit seferberlik de olmayacak. Rusya, Ukrayna topraklarının bazı kısımlarını yasa dışı olarak işgal eden bir saldırgan oldu ve olmaya devam etmektedir. Ukrayna, topraklarını özgürleştirme hakkına sahiptir ve Rusya ne derse desin onları özgürleştirmeye devam edecekti" dedi.

Donbas’taki Donetsk ve Luhansk yönetiminin halk konseylerinden yapılan açıklamada, her iki bölgenin Rusya Federasyonu’na katılması için 23 Eylül’den 27 Eylül’e kadar halk oylaması yapılacağı ifade edildi.

Ukrayna'da Rus ordusunun kontrolü altındaki Herson bölgesindeki yönetim de 23-27 Eylül'de bölgenin Rusya'ya katılması için referandum yapılacağını açıkladı. Zaporijya bölgesinin de o tarihlerde referanduma gideceği duyuruldu.

(İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir