• DOLAR 32.216
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2451.581
  • ...
Van'dan Pakistan'a "İyilik treni" gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pakistan son yılların en büyük sel felaketini yaşadı. Yaşanan sel felaketinde ülkenin hepsi etkilenirken milyonlarca Pakistanlı evsiz kaldı. Yaşanan felaketin acılarını hafifletmek amacıyla 21 ilden toplanan 39 vagon gıda ve temizlik ürünleri Van Tren Gar'ından Pakistan'a gönderildi.

 

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye milleti olarak en büyük vasfın zor günde kardeşlerinin yanında olmak, elindeki ekmeği bölüşmek ve paylaşmak olduğunu söyledi.

Paylaşım yapılan ülke isminin dost ve kardeş Pakistan olduğunu belirten Bakan Kirişçi, şunları söyledi:

Bir kez daha bu kardeşlerimizin yaşamış olduğu sel felaketinden dolayı acılarını paylaşıyoruz. Bu acıları paylaşmak yetmez. 39 vagonumuzda, 21 ilimizden toplamış olduğumuz, vatandaşlarımızın burada duaları var. Aziz milletimizin destekleri var. Tabi ki tüm acıyı belki dindirmez ama en azından Pakistanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu burada bir kez daha göstermek durumundayız. Çünkü bu kardeşlerimiz bizim zorda olduğumuz her daim yanımızda gördüğümüz kardeşlerimiz olmuştur. Rabbim Pakistan başta olmak üzere başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın hiçbir yerinde bu tür sel felaketlerini hiç kimseye yaşatmasın. Çünkü bu tahammül edebilecek bir acı ve sıkıntı değildir. Ama şunu da unutmamız gerekiyor. Evet, bunlar tabiat olayları ve felaketlerdir ama bizim de ülkeler olarak daha dikkatli olmamız ve bu afetler yaşanmadan alınması gereken önlemleri almak durumundayız.

"İyilik Treni" yapılan duanın ardından Pakistan'a uğurlandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir