• DOLAR 32.402
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2382.971
  • ...
Bingöl Üniversitesi, Avrupa’nın en büyük uluslararası eğitim fuarına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa’da ve dünyada yükseköğretimin ulusallaşmasına katkı sağlamayı hedefleyen Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği - European Association for International Education (EAIE) tarafından 13-16 Eylül 2022 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona şehrinde gerçekleştirilen Avrupa’nın en geniş kapsamlı uluslararası fuarına Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Kayıntu, Erasmus Kurum Koordinatörü Yardımcısı Öğr. Gör. Soner Kaya ve Öğr. Gör. Semra Camuka ile birlikte katılım sağladı.

İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen ve yükseköğretimde kalite, uluslararasılaşma, iş birliği ve benzeri konularla ilgili çalıştay, toplantı ve seminerlerin yer aldığı EAIE 2022, yaklaşık 140 farklı ülkeden 6 bin katılımcıyı ağırladı.

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak; “Üniversitemizin ulusal düzeyde gösterdiği başarıları uluslararası arenada da tanıtma hedefiyle bu fuara katılım sağladık. Ayrıca bu organizasyonla farklı ülkelerdeki üniversitelerle Erasmus değişim programı kapsamında öğrenci ve personel hareketliliğini artırmayı, KA2 projelerini yürütebileceğimiz uluslararası ortaklarımızın sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yapılan yeni ikili anlaşmalarla birlikte 2021-2022 akademik yılında Erasmus değişim programı ile gerçekleştirilen 88 öğrenci ve 48 personel hareketliliğinin aynı zamanda yeni dönemde de uluslararası ortaklarımızla yürütülen projelerimizin artarak devam etmesini amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

 

 







Bu haberler de ilginizi çekebilir