• DOLAR 32.196
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2516.079
  • ...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye'nin gündeminde olan ve önemli konular arasında yer alan maddelerden birinin  ara eleman sorunu olduğunu belirtti. Bakanlık olarak bu sorunun çözümü adına MEB ile imzalanan protokol ve tarımda ara eleman ihtiyacı için çalışmaların başlatıldığı açıklandı. Gelecekte yaşamın devamı, sosyal ve ekonomik açıdan sürdürülebilirlik adına tarım sektörü başta gelen faaliyetlerdendir. Gençlerin kırsala geçiş yapmasıyla beraber tarım orman proje kapsamında 100 bin TL'lik hibe desteği verileceği belirtildi.

Ayçiçek alım fiyatı 12 TL


Bakan Vahit Kirişçi, Konya'da çiftçilik yapanlara güzel haber vereceğini açıkladı. Çay, fındık, buğday, arpa, üzüm gibi birçok üründe hükümetin destekleri gelmeye devam ederken fiyat konusunda da hep üreticinin yanında olduğunu belirten Kirişçi, söylemleri üzerine Konya'da yaşayan çitçiler bu yardımları yalnızca bu yıl için düşünmesin bu yardımım konjektürel olduğunu belirtti. Tarımın süreklilik istediğini belirten Kirişçi, üreticinin üretmesi gerektiğini ve yaşamında bu şekilde kolaylık devam edeceği belirtildi.

Son dönemlerde özellikle gündem de olan ayçiçek fiyatlarına yüzde 35 oranında zam geldi. Ayçiçek üretimleri hükümet tarafından desteklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, onay vermesi üzerine ayçiçek alım ücretinin 12 TL'den olacağını belirten Kirşiçi, hayırlı olsun dileklerini de diledi. 

KARAR