• DOLAR 32.963
  • EURO 35.4
  • ALTIN 2457.558
  • ...
Van'daki asayiş olaylarında 4 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Emniyet Müdürlüğü, 5-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirmiş olduğu operasyonların haftalık bilançosunu paylaştı.

Göçmen kaçakçılığına ilişkin verilerin paylaşıldığı açıklamada, "Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce 5-11 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılan 10 ayrı operasyonda; 13 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 4 organizatör tutuklanmıştır. Göçmen kaçakçılığı suçunda kullanılan 3 araca el konulmuştur." ifadelerine yer verildi.

PKK ve FETÖ operasyonu

PKK ve FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda ise 11 şahıs hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5-11 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; PKK soruşturmalarında 6, FETÖ soruşturmalarında ise 5 şahıs olmak üzere toplam 11 şahıs hakkında gerekli yasal işlemlerin yapıldığı kaydedildi.

Çok sayıda gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi

İl genelinde polis ekiplerince yapılan çalışmalarda 80 adet av tüfeği ve çok sayıda malzemenin ele geçirildiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, il genelinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, "6136 SKM kapsamında yapılan çalışmalarda 80 adet av tüfeği ele geçirilmiştir. 6114 SKM kapsamında sınavda kopya düzeneği olarak kullanıldığı tespit edilen; 1 adet ses ve görüntü kayıt cihazı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen suç unsuru ve toplam 5 olay bünyesinde 8 şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmıştır." denildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir