• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Mersin’de yüzlerce öğrenciye ders zili çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Mersin’in Merkez Yenişehir İlçesinde Doktor Kâmil Tarhan Ortaokulu öğrencileri yeni eğitim yılına başladı.

Öğrenci velileri ve öğretmenleri, yeni eğitim yılına mutlu başladıklarını, yaptıkları hazırlıkları ve üzerlerine düşen görevleri anlattı.

Okulun Türkçe Öğretmeni Mehmet Yıldız, "Öğrencilerimize kavuştuğumuz için mutluyuz. Eğitim öğrencisiz olmaz. Öğrencinin olmadığı yerde de güzellik olmaz. Bütün öğretmenlerimiz başarılı bir şekilde çalışıyor. Velilerimiz bize destek verdiği müddetçe başarımız devam edecektir." dedi.

Türkçe Öğretmeni Mehmet Yıldız

Öğrenciler için yaptığı hazırlıkları dile getiren Yıldız, "Çocuklara yıl içerisinde hazırlayacağımız testleri, soruları, okulun bize verdiği kaynak kitapları aldık. Yardımcı kitapları da dağıtıyoruz ve bu şekilde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımıza çok iyi bir gelecek hazırlamamız lazım"

Öğrenci velisi Aziz Başaran

Öğrenci velilerinden Aziz Başaran, "Çocuklarımızın yeniden okula başlamasıyla çok mutluyuz. Aynı zamanda okul değişikliği olduğu için farklı bir mutluluk içindeyiz. Yalnız eğitim sistemimizde çok iyi bir eğitim yok ve kırtasiye malzeme fiyatları bizi maddi olarak çok etkiledi. Çocuğumuza okul kıyafeti, çanta, kırtasiye malzemesi gibi hazırlıklar yaptık. Çocuklarımıza çok iyi bir gelecek hazırlamamız lazım. Maddi ve manevi her türlü destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızın okuması bizi mutlu ediyor"

Veli Ahmet Yasin Özdemir

Yeni öğretim yılından mutlu olduklarını söyleyen veli Ahmet Yasin Özdemir, "Çocuklarımızın okuması bizi mutlu ediyor. Bizim tek sorunumuz, okullar değiştiği için onunla ilgili bir hazırlık yok, servis bulamıyoruz. Çocuklarımızı yaz tatilinden çıktıktan sonra okula adapte etmemiz lazım. Alışverişlerini yaptık ama öğretmenlerin de vereceği listeyi hazırlayıp kendilerine sunacağız." sözlerini kullandı.

"Çocuklarımızdan bir beklentimiz var"

Veli Ayhan Kara

Çocukların eğitimine önceden hazırladıklarını dile getiren veli Ayhan Kara "Çocukların yeni öğretim yılında bir üst sınıfta olması bizi mutlu ediyor. Çocuklarımızdan bir beklentimiz var. Dolayısıyla çocuklar adına seviniyorum. İnşallah bu sene daha fazla verim alırız.  Yaz tatilinde eski bilgilerini çocuğuma tekrar ettirdim, beraber çalıştık. Şu anki sınıfının kitabını da temin edip ona da göz attık.  Sınıf olarak çocuğumuzu eğitime hazırladık." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir