• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Ümmet bir şehid daha kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanlığı işgal güçlerinin bugün (8 Eylül Perşembe) sabah, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin doğusundaki Beytin köyünün girişinde, Beyt İl askeri kontrol noktasında işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli gencin 17 yaşındaki Heysem Mübarek olduğunu duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı sabah yaptığı açıklamada, Sivil İşler Genel Komitesi tarafından kendilerine, işgal güçlerinin Beyt İl askeri kontrol noktası yakınında, Beytin köyünün girişinde "henüz kimliği belirlenemeyen" bir Filistinli vatandaşa ateş ettikleri ve o kişinin saldırıda şehit olduğu bilgisinin verildiğini duyurmuştu. 

İşgal güçleri söz konusu askeri kontrol noktasında ve çevresinde askeri varlığını dün geceden itibaren artırmaya başlamıştı. Bu arada bazı Filistinlilerin arabalarını durdurarak arama yapmış, sürücü ve yolcuların kimliklerini kontrol etmiş, bazılarının da geçişlerini engellemişlerdi. 

İşgal güçleri ayrıca dün gece ve bugün sabah Batı Şeria'da birçok yere baskın düzenledi ve saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılarda birçok kişi yaralandı veya atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir