• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dava yeniden başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Marmara Cezaevi karşısındaki salonda görülen duruşmaya, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıklar ile bir kısım tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Sanık Oktar, duruşma salonundaki en ön sandalyede tek başına otururken, tutuklu erkek sanıklar Oktar'ın arkasında yer aldı. Tutuklu kadın sanıklar ise sanık sandalyelerinin en arka sırasında oturdu.

Salona alındıktan sonra birbirlerine el sallayıp zaman zaman sohbet eden sanıklar, izleyici koltuklarındaki yakınlarına ve arkadaşlarına el salladı.

İstinafın bozma ilamına karşı diyecekleri sorulan sanık Adnan Oktar, "Hak, adalet yerini buldu. Yıllardır uğraşılan kumpas tam bir rezalet oldu. Bu durumdan çok memnunum. İstinafa teşekkür ediyorum, korkmadılar, çekinmediler. Cesur hakimler varmış. Ufak tefek yanlış gördüğüm hususlar var. Onlarda da hayır olduğu düşüncesindeyim. Türk milliyetçisiyim. Vatanımın, devletimin, milletimin her zaman hizmetinde oldum. Devletimiz bu oyunları daha önce bozmuştu şimdi de bozdu. Korkmayan yiğit hakimlere teşekkür ediyorum." dedi.

Aynı suçlamalarla 1999 yılında da yargılandığını söyleyen tutuklu sanık Altuğ Müştak Berker ise "Beraat ettik ama buradayız. Sebebi bu davanın bir kumpas davası olmasıdır." iddiasında bulundu.

Söz alan bazı tutuklu sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Duruşma, beyanların alınmasıyla devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir