• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Ankara'da hırsızlık suçları operasyonu: 13 şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen soruşturma dosyası kapsamında, Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince 41 ayrı hırsızlık olayında yer aldığı tespit edilen kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 20 ayrı adrese baskın düzenlendi.

6 Eylül tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 13 şüpheli yakalanırken, şahısların ikamet ve iş yerlerinden yapılan aramalarda, 6'sı kurusıkı olmak üzere 7 tabanca ve şarjör, 24 9 mm. çapında mermi, 25 adet kurusıkı mermi, 1 adet av fişeği, 1 adet laptop, 2 adet cep telefonu, 1 adet şarjlı matkap, 1 adet kompresör, 1 adet daire testere, 1 adet satır ele geçirildi.

Ankara Emniyetinden yapılan yazılı açıklamada operasyonların detayına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

Şüphelilerin yer yer araç çaldıkları veya çalıntı, icralık olan araçları satın alarak bu araçlara internet üzerinden tespit ettikleri aynı marka ve modelde araçların plakasını basıp her olayda farklı plaka ve farklı araçları kullanarak işyeri, şantiye, inşaat alanı, market gibi yerlerden kablo, playwood, el aletleri, inşaat malzemesi benzeri eşyaları çaldıkları, bu malzemeleri ortak çalıştıkları hurdacılık yapan T.E. isimli şahsa sattıkları, T.E'nin de malzemeleri piyasaya sürdüğü, 41 ayrı hırsızlık olayında müştekileri 3 milyon TL maddi zarara uğrattıkları, sık sık cezaevine girmelerine rağmen hırsızlık yapmaya devam ettikleri tespit edilmiştir. Ayrıca şüphelilerin hırsızlık suçunu geçim kaynağı, meslek ve adrenalin tutkusu için yaptıkları anlaşılmıştır.

Açıklamada, şüphelilerin tamamına yakınının hırsızlık olmak üzere toplam 561 suç kaydının olduğu, şüphelilerden 3'nün; 9'u hırsızlık, 2'si tehdit olmak üzere 11 suçtan mahkemelerce arandıkları tespit edildiği bilgisine yer verildi.

Şüphelilerin işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir