• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Çocuklara okul için ayakkabı alırken nelere dikkat etmeli?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okulların açılmasına sayılı günler kala okul kıyafeti, kırtasiye, ayakkabı, giyim gibi ürünlerin satışında hareketlilik başladı. Bu sene okul ürünlerinin fiyatları cep yaksa da hareketlilik devam ediyor.

 

Çocuk ayakkabısı satışında da bu günlerde hareketlilik yaşanıyor. İstanbul'da 40 yıldır çocuk ayakkabısı satan İsmail Türkmen, çocuk ayakkabısı satışıyla ilgili bilgiler vererek vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

"Bizim tercihimiz deri ve ortopedik ayakkabılardır"

Ayakkabı satıcısı İsmail Türkmen

Okulların açılma tarihinin yaklaşması nedeniyle işlerinde hareketlilik olduğunu belirten Türkmen, "Anne ve babalar genelde çocuğuna spor ayakkabı almaya çalışıyor. Spor ayakkabı rahat oluyor, rahat ayakkabıyı seçiyorlar. Çocuklar okulda sürekli ayakta olduğu için bağcıklı ayakkabı değil de cırtlı ayakkabıyı daha çok tercih ediyorlar. Daha rahat olduğu için ortopedik ve deri ayakkabı istiyorlar. Biz de genelde deri ayakkabıları tercih ediyoruz fakat deri fiyatları yüksek olduğundan dolayı daha çok imitasyon grubuna meyil var. Bizim tercihimiz tabi deri ve ortopedik ayakkabılardır. Çocuklar akşama kadar ayakta kalacağı için deri ayakkabı terleme ve koku yapmaz." dedi.

"İnsanımız genelde küçük esnafı daha çok tercih ediyor"

Zincir marketlerde de ayakkabı satıldığına değinen Türkmen, "Bizlerle aynı fiyatlarda ya da daha fazla fiyatlarda satılıyor. İnsanımız genelde küçük esnafı daha çok tercih ediyor. Kendileri de bunu söylüyor. Çünkü oraya gidildiği zaman diyalog kurulmuyor. Eline ne verildiyse müşteri o ayakkabıyı alıp çıkıyor. Pazarlık yok. Ama buralarda öyle değil, burada samimiyet ve güzellik var. Bundan dolayı burayı tercih ediyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir