• DOLAR 32.215
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2452.381
  • ...
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlükleri Platformu: İslami değerlere saldırı kamuoyunu rahatsız ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu durumun kamuoyunu fazlasıyla rahatsız ettiği ifade edilen açıklamada, “İlkin Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) ile ilgili söyledikleri ve yaptığı kıyas; Ülke yönetiminde kendine rol biçen bir şahsın ülkedeki hassasiyetlerden, ahlaktan, kültürden, dinden ne kadar bihaber olduğunun ispatıdır. Daha önce benzer konularda harekete geçen yetkili siyasi ve yargı makamlarını adaletin tesisi için sorumlu davranmaya ve göreve davet ediyoruz. Dünyanın bir ucunda da olsa şiddetle lanetleyeceğimiz telin edeceğimiz bu hadise maalesef ülkemizde yaşandı. Buna seyirci kalınmamalı ve yetkililerin harekete geçmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Sonrasında CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun ‘Köylere Kur’an Kursu açılması ile 4-6 yaş arası çocuklara Kur’an eğitimi verilmesini orta çağ zihniyeti’ olarak nitelemesi CHP’nin maskesini aralayarak gerçek yüzünü göstermesi açısından anlamlı buluyoruz. Daha öncede bu meyanda açıklamalarda bulunarak Din Eğitimini ‘Bilimsellikten uzak’, ‘Çağdışı’, ‘Ortaçağ karanlığı’ ve benzeri tabirlerle karalayan zihniyet aslında iç dünyalarında var olan kini izhar etmektedirler.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, son olarak Türkücü Musa Eroğlu’nun Hazreti Ali ile ilgili çirkin ifadeler kullanarak Müslümanların değerli şahsiyetlerine hadsizce dil uzattığına dikkat çekildi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir