Erbakan, Gaziantep'te partisinin 2'nci Olağan İl Kongresi'ne katıldı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Gaziantep 2'nci Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada; ülkeden yaşanan ekonomik sıkıntılar, zamlar, yolsuzluklar, adaletsizlikler ve hayat pahalılığına dikkat çekti.
Eski Başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın kurduğu Yeniden Refah Partisi, Gaziantep'te partisinin 2'nci Olağan İl Kongresi'ni gerçekleştirdi.
Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kongreye, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın yanı sıra Genel Merkez yetkilileri, siyasi partilerin il başkanları, STK başkanları, Yeniden Refah Partisi Gaziantep il ve ilçe teşkilatları ile partililer katıldı.
Kongrede partililere hitap eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ekonomi başta olmak üzere hükümetin diğer alanlardaki uygulamalarını eleştirdi.
"Türkiye ekonomisi büyüdükçe halkın ekonomisi küçülüyor"
Kongrede konuşan Erbakan, TÜİK rakamlarından örnekler vererek Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü ancak ters orantılı şekilde halkın ekonomisinin ise küçüldüğüne işaret etti.
TÜİK'e göre Türkiye ekonomisinin yılın 2'nci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüdüğünü anımsatan Erbakan, "Vatandaş soruyor; Türkiye ekonomisi büyüdükçe benim ekonomim küçülüyor. Hayır, sokaktaki vatandaş büyümedi, o küçüldü, ev kirasını ödeyemez duruma düştü. Büyüyenler mi? Enflasyon büyüdü. Yıllık enflasyon TÜİK'in tıraşlanmış rakamlarında dahi yüzde 79,8 gerçekte ise yüzde 176 enflasyonda dünya şampiyonuyuz. Vatandaşın borçları büyüdü, vergiler büyüdü, dolar büyüdü ve işsizlik büyüdü." ifadelerini kullandı.
"Vatandaş bu şartlarda nasıl geçinsin, sanayici nasıl iş yapsın"
Konuşmasında ekonomiye büyük yer ayıran Erbakan, "Neredeyse Yunanistan nüfusu kadar işsizimiz var." dedi.
Erbakan, "Büyüyen, her gün ayyuka çıkan yolsuzluklar. Büyüyen halkın fakirliği. Büyüyen imtiyazlı holdinglerin, dolar milyarderlerinin servetidir. Büyüyen umutsuzluk, gençlerin geleceğe dair ümitsizliğidir. Büyüyen kamuda 4-5-7 maaş alan bürokratların gelirleridir. Büyüyen toplumu her gün daha da keskin kamplara ayıran kutuplaşmadır. Büyüyen vatandaşın faturalarıdır. Vatandaş bu zamlarla nasıl geçinsin, sanayici nasıl iş yapsın? " eleştirisinde bulundu.
"SWAP anlaşmalarıyla kalkınma mı olur?"
Konuşmasında eleştirilerini sürdüren Erbakan, "Sanayi üretimi payı yüzde 24'den yüzde 20'nin altına düşmüş, tarım üretimi payı yüzde 12'den yüzde 5'e düşmüş, 2,1 milyon çiftçi tarımı bırakmış, çiftçi kayıt sisteminden çıkmış. Geçen sene 100 bine yakın esnaf iflas etmiş, kepenk indirmiş, 41 bin şirket kapanmış. Bu nasıl bir kalkınmadır? Patates, buğday, un, saman, ayçiçek yağı, çer-çöp ne varsa ithal ederek kalkınma mı olur? Yıllık 100 milyar dolarlık dış ticaret açığıyla kalkınma mı olur? MB net döviz rezervi eksi 60 milyar dolar olmuş, TL pul olmuş. Birkaç milyar dolar döviz için Katar'ın, Azerbaycan'ın, BAE'nin, Suudi Arabistan'ın kapısını aşındırır hale gelmişiz. Borçla, krediyle, sıcak parayla, SWAP anlaşmalarıyla kalkınma mı olur?" diye sordu.
"Halkın yüzde 85'i yoksulluk sınırının altında"
Halkın yoksullaştığına dikkat çeken Erbakan, "Halk ekmek kuyrukları kilometreleri buluyor, askıda ekmek uygulaması bütün fırınlara yayılmış, Ayçiçek yağı zincirle bağlanmış, bebek mamalarına alarm takılmış. 7 bin lirayı aşan açlık sınırına göre asgari ücret açlık sınırı altında, emekli maaşları açlık sınırı altında, 22 bin lirayı aşan yoksulluk sınırına göre halkın yüzde 85'i yoksulluk sınırı altındadır." şeklinde konuştu.
"Eleştirmek, protesto gösterisi yapmak yasak"
Türkiye'nin yasaklar ülkesi haline geldiğini belirten Erbakan, "İktidarın başörtüsü yasağını kaldırmasını takdirle karşıladığımızı belirtirken, her türlü muhalif hareketi yakışıksız ifadelerle yaftalamanın ve önünü kesmeye çalışmanın çok vahim bir hata olduğunu da her fırsatta dile getiriyoruz. Eleştirmek, protesto gösterisi yapmak yasak. 'Dolar 10 TL olacak' demek yasak. İktidarın istemediği kişinin köşe yazarlığı yapması yasak." ifadelerinde bulundu.
"Ülkeyi birlikte borçlandırdılar"
6'lı masaya yönelik de eleştirilerde bulunan Erbakan, şöyle devam etti:
"Bugüne kadar 30'u baş başa, 6'sı da 6'lı masa etrafında olmak üzere toplam 36 kez bir araya gelmiş. Peki, ortaya ne çıkmış? Tarihin en büyük ekonomik krizine ilişkin somut bir çözüm önerileri var mı, kaynak paketlerini ortaya koyabilmişler mi? Bu toplantılar adeta altın gününe döndü. Toplanıp toplanıp fotoğraf verip dağılıyorlar. Bunlardan millete fayda gelmeyeceğini aylardır söylüyoruz." dedi.
"Bunların hiçbirinden millete bir hayır gelmez" diyen Erbakan, "28 Şubat'ın ateşli savunucusu, İstanbul Sözleşmesi'nin hayranı, Ayasofya'nın cami olmasına üzülen, parti içinde LGBT komisyonu kuran, '6 yaşında çocuğa Kur'an öğretmek çağdışılıktır: diyen, İstanbul Büyükşehir Belediyesini borca ve faize batıran 89-94 arasında bütün belediyeleri perişan edenlerin hiçbirinden millete bir hayır gelmez." diye konuştu.
"Gaziantep'te 97 bin aile sosyal yardım alıyor"
Gaziantep'in de sorunlarını bildiklerini belirten Erbakan, "Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden, sanayi şehri Gaziantep'te 97 bin aile sosyal yardım alıyor. Her aileyi en az 4 kişi olarak düşünürsek, 2 milyonluk nüfusun 5'te biri yardım alıyor demektir. Hayvan yetiştiricileri çok zor durumdadır. Fazla mera alanına sahip olmayan Gaziantep'te mera alanları imara açılıyor. İnsanlar hazır yemle hayvanını beslemeye çalışırken bir de hükümet 'et fiyatlarında yüzde 35 indirim yapacağız' deyince besiciler ellerindeki dişi hayvanları bile keser oldular. Gaziantep'te barınma sorunu var. Ev fiyatları çok yüksek. Vatandaş barınma sorunu yaşıyor. Belediye eliyle Gaziantep halkına piyasa fiyatının yarısına evler yapılabilir. Bakıyorsunuz bugün en kötü 2+1 daire 1 milyon liranın üzerindedir. Gaziantep'in çarpık kentleşme sorunu var. Kentleşme bölgeleri sanayiden uzaklara yapılmaktadır." şeklinde konuştu.
"Gaziantep'te gençlerimiz işsizlikten kırılıyor"
Gaziantep'te sığınmacı sorunu olduğunu da sözlerine ekleyen Erbakan, "Gaziantep'te gençlerimiz işsizlikten kırılıyor. Maalesef işverenler asgari ücretin yarısına ve sigortasız olarak Suriyeli sığınmacıları çalıştırmayı tercih ediyor. Tabi bu uygulama şehirde sosyal adaletsizliğe ve tepkiye neden oluyor. Bir taraftan da hiç çekinmeden gençlerimizi iş beğenmemekle suçluyorlar." diye konuştu. (İLKHA)