• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Laik Kemalistlerin DİN'e bakışını Can Ataklı göstermiş oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Yorum- Faruk Kuzu

CHP'nin "Helalleşme" parodisi sürerken laik kemalist azınlıktan İslam ve Müslümanlara her gün yeni bir hakaret yağmaya devam ediyor.

Son olarak: Türkiye Cumhuriyeti  tarihinin zaferi yolunda en büyük dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferinin 100'üncü yılı kutlamalarında Cumhurbaşkanlığının düzenlediği törenlerdeki manzara Laik Kemalist mahalleyi çileden çıkarttı.

Tarihi bir kısım gerçeklerin açıklanmadığı 30 Ağustos Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi görkemli törenlerle kutlandı.

Kutlamaların en dikkat çekeni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Külliye'deki kutlamaların Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlaması ise seküler kesimin tepkisini çekti.

Gazeteci olarak bilinen ancak gerçekte Kemalizmin keskin kılıçdarlığını yapan Can Ataklı içindeki kini kusarak konuyu YouTube yayınına taşımış.

Ataklı, törende Kur'an okunmasını ve davetlilerin özellikle de komutanların elleri havada dua etmelerini eleştiriyor.

"Ordu komuta böyle eller havada Kur'an okunuyor..."

Ataklı, 30 Ağustos'un Kur'an tilaveti ile kutlanamayacağını söyleyerek de ayrı bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oluyor. 

Haliyle insanlar soruyor:

Dedelerimiz bu zaferi tekbir sesleriyle kazanmışken, bu zaferi Laik Kemalist zihniyetin girizgahı yapmaya çalışanlar tekbir seslerini Türkçeleştirenlerin yapmaya çalıştıklarını mı yapmaya çalışıyorlar?

Ataklı, yorumunda: "Ben anlayamıyorum. Elbette her komutan inançlı olabilir, namazında niyazında olabilir, son derece dindar olabilir. Ama arkadaş ne oluyor yahu? Ordu komuta böyle eller havada Kur'an okunuyor... 30 Ağustos Kur'an ile kutlanıyor artık. Olmaz!!! Birtakım saçma sapan cahil cühela var... 'Abi neden?' Yok öyle bir şey!!!" ifadelerini kullanmış.

Ataklı adeta barut fıçısı 

Gidişattan baya bi rahatsız olduğunu göstermeye çalışıyor.

Neden mi? Çünkü laik kemalist zihniyet,  Kuruluş Savaşı/zaferi olarak görüp her yıl bu propaganda ile kutlayageldikleri 30 Ağustos’ta dini motifler görmeye başlıyor.

Bunu hazmedemiyorlar!

İnanılır gibi değil demek istiyor.

Ataklı şunu mu demek istiyor; bu zafer ile toplumdan, ülkeden İslami olan her şey silinmeye çalışılmıştı ama gel gör ki bugün bu zaferin kutlamalarında dahi Kur’an okunuyor, dualar ediliyor.

Oysa bu zafer İslam'ın işgalcilere karşı bir zaferiydi.

Acaba savaşılan kimdi?

İngilizlerin piyonu işgalci Yunan ordusu muydu?

Yoksa bu işgale karşı durup canı, malı her şeylerini ortaya koyan dindar Anadolu halkıyla mı yapılmıştı? diye sormak lazım

Çünkü hakikatte İzmir’den denize dökülen Yunan’ın ve İngilizlerin bu topraklarda dine ve dindara yapamadığını laik kemalist zihniyet yapmıştı.

Ataklı, iş yarım kaldı diye hayıflanıyor galiba.

Bundan dolayı olsa gerek son günlerde aynı zihniyetin uzantısı olan bazı siyasiler de tehdit diliyle konuşup parmak sallıyorlar.

Anlaşılan o ki Ataklı ve zihniyeti bu ülkede DİN’i olan hiçbir şeye tahammül etmeyecekler...

Onlara ayeti kerimenin cevabıyla sadece şu söylenebilir: 

“Mutu bi ğayzikum- kininizden geberin!”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir