• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Erdoğan'dan Yunanistan'a sert uyarı: İleri gidersen bedeli ağır olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOFEST Karadeniz'e katılmak üzere Samsun'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, festivalde önemli açıklamalarda bulunuyor. Yunanistan'ın Türk jetlerine tacizine tepki gösteren Erdoğan "Yunanistan, İzmir'i unutma. İleri gidersen bedeli ağır olur" ifadelerini kullandı.

"BAŞKA ŞEYLER GÖRENLER KENDİ GÖNLÜNÜ SORGULASIN"
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"TEKNOFEST Karadeniz ülkemizin 81 ilinden ve çeşitli ülkelerden katılan 600 bin gencin katıldığı bir şölene dönüştü. Özellikle gençlerimiz tarafından bu kadar benimsenmesi bir zihni devrimdir. Asıl gerçek işte burada karşımızda duruyor. Türkiye'nin gerçeği de ihtiyacı da TEKNOFEST kuşağıdır. Her kim bu gençliğe bakıp ülkenin aydınlık geleceğini değil de başka şeyler görüyorsa kendi gönlünü sorgulasın.

Bu gençlik bir asır önce Çanakkale'de yedi düveli dize getirmişti. Bu gençlik Cumhuriyet tarihi boyunca kalkınmanın, istiklanin ve istikbalinin mücadelsini vermişti. Bizim de yanımızda olan en büyük güç olmuştur. Sadece 15 Temmuz'da yazdığı destan bile başlı başına bir olaydır.

OYUN DEĞİŞTİRİCİ HAMLE OLARAK GÖRÜLÜYOR
Biz insanımıza güvendik. İnsanımıza yol açtık, imkan verdik. Ve sonuçta tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir yere geldik. Dün bize parasıyla savunma sanayi ürünü vermeyen ülkelere ihracat yapar hale geldik. Samsun'da ilk defa sizlerin takdirine sunulan, Kızılelma İnsansız Savaş Uçağımız, dünya harp tarihinde oyun değiştirici bir hamle olarak görülmektedir. Dünyanın her yerinde teknolojik atılımların öncüsü savunma sanayidir. İnsansız hava araçlarımız savunma sanayinin yanında, losijtikten tarıma kadar pek çok alanda kendilerine uygulama alanı bulmayı başarmıştır.

Yüzde 80 yerli ve milli savunma sanayiine sahibiz. Bugün sadece SİHA'larımız dünyanın 30'dan fazla ülkesinde ülkemizi gururla temsil ediyor.

"HER BAKIMDAN GÜÇLÜ OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ"
Her bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Aksi halde bizi Suriye'den de Ukrayna'dan da beter ederler.

YUNANİSTAN'A SERT MESAJ: İZMİR'İ UNUTMA
Yunanistan tarihe baksın. Bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek bir cümlemiz var: İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Vakti zamanı geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir