• DOLAR 32.529
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2402.533
  • ...
SON DAKİKA
Emekliliğine rağmen rızkı için gösterdiği çabayla herkese örnek oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl merkez Yeni Mahalle'de ikamet eden 80 yaşındaki Hacı Ahmet Aşan, bahçesinde yetiştirdiği yeşillik ve meyveleri kaldırım kenarında satarak ürünlerini pazara çıkarıyor.

Her işte olduğu gibi ticarette de dürüstlüğün önemli olduğunu belirten Ahmet Amca, kötü ahlaklı insanlardan uzak durulması çağrısında bulundu.

 

Hacı Ahmet Aşan tezgâhı başında İLKHA mikrofonlarına hayat tecrübesinden aktarımlar yaparak gençlere çağrıda bulunan Aşan, "80 yaşındayım. Daha önce esnaftım. Kasap işi yapıyordum. Aynı zamanda besicilik yapardım, yurt dışına hayvan ihracatı yapardım. Şimdi artık yaşım geçti. İdarem iyi, bahçem var, bahçemde çeşit çeşit meyve ağacım var. Reyhan var, nane var, maydanoz var, ceviz, elma, armut, üzüm var. Helal çerçevede Allah için rızkımın mücadelesini veriyorum. İhtiyaç sahibi biri tezgâhıma gelirse para da almam. Hayrıma veririm. Elhamdulillah mağdur değilim, idarem de iyidir." dedi.

"Bir insan ki hem dünya hem de ahiret için mücadele etmez ise neye yarar"

Hacı Ahmet Aşan

Dürüst çalışmanın önemine vurgu yapan Aşan, "Bir insan ki hem dünya hem de ahiret için mücadele etmez ise neye yarar. Dünyada dürüst olup çalışırsan ahireti de kazanırsın. Dünyada sahtekârlık yapanın ahireti de gider. Bu şekilde olan biri ne topluma ne devlete ne de millete faydalı olur. Kötü insan bir işe yaramaz. Kötü insan olmasa daha iyidir. Allah bize el vermiş, göz vermiş, akıl vermiş, gövde vermiş, sağlık vermiş ki çalışalım. Allah çalışın demiş, rızık veren benim demiş. Bir insan ki, üçkâğıtçı, dalavereci, içkici ve kumarcılarla oturup kalkıyorsa onun hal ve hareketleri nasıl olur? Hüneri ne olacak ki? Böyle insanlara Allah da kulları da buğzeder." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir