• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
BTÜ'de mezuniyet töreni yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 




BATMAN - Batman Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı. Saat 15.45'te saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törene Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, kamu kurum müdürleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın kutlama telgrafları okundu.

 

Konuşmalar öncesinde her yöreye ait halaylar çekildi. Gösterilerin yapıldığı törende, Batman Üniversitesi'nin tanıtım videosu yayınlandı.

 

Öğrenci Konseyi Başkanı Orhan Engin'in ve Üniversite birincisi Mehmet Emin Demir'in konuşmasının ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam söz aldı. Uluçam, 5 bin 200 öğrenciden bin 100'ünün mezun olduğunu belirterek; "Ülkemiz daha bilinçli kişiler kazandı. İş dünyasından gençlerin iş bulması zor ancak var olan birikim, bilginiz ile birçok kişiden önde olacaksınız ve mutlaka fark edileceksiniz" ifadelerini kullandı.

 

Böyle bir günde burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, bir gencin en güzel yıllarının üniversite yılları olduğu belirtti. Temel Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm sürecine de değinerek, yeni bir döneme girdiklerini ve bu dönemin faydalı olacağını vurguladı. Temel, son olarak Batman'da uyuşturucu kullanımının 12 yaşına kadar düştüğünü üzülerek belirttiğini ve önlemler alınmasını istedi.

 

Son olarak söz alan Batman Valisi Yılmaz Arslan, mezun olan öğrencilere, ülkeye ve millete hayırlı hizmetler yapmalarını ve ileriki yaşamlarında başarılar diledi. Vali Arslan; "Rektör ve hocalarımızın mezun olan öğrencilere katkısı çok büyüktür. Yeni nesilden çok şeyler bekliyorum. Bizim yapamadıklarımızı ve yarım bıraktıklarımızı sizler yapacaksınız" şeklinde konuştu.

 

Daha sonra Üniversite birincisi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Emin Demir yaş kütüğüne çivi çaktı.

 

Batman Üniversitesi ve Meslek Yüksekokulu'nda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesinin ardından kep atma törenine geçildi.

 

Mezun olmanın sevinci ile keplerini havaya fırlatan öğrencilerin topluca fotoğraf çekilmesinin ardından tören son buldu. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir