• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Sazan av yasakları 34 ilde sona eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından amatör ve sportif balık avcılığını düzenleyen tebliğ hükümlerine göre sazangillerin av yasağı döneminin Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak illerinde15 Haziran Cumartesi günü sona ereceğini söyledi.

Olta balıkçılarının av yasağının son ermesiyle iç sularda av yapabileceğini ifade eden OBAF Başkanı Atalay, şu bilgileri verdi:

"Av yasağının sona erdiği illerde sazangiller sınıfı balıklar Sazan (C. Carpio), Kadife (Tinca tinca), Şiraz (Capoeta.sp), Yayın (Silurus glanis) ve Tatlısu kefali (Leuciscus cephalus) avlanabilecek. Her ne kadar avlanma yasakları sona erse de olta balıkçıları bazı kurallara mutlaka uymak zorunda. Bunlardan en önemlisi boy ve adet limiti. Boyu 40 santimetreden küçük balıklar avlanamaz ve bir olta balıkçısı en fazla 5 sazan tutabilir. Aynı zamanda olta balıkçıları küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanamaz. Her türlü ağın kullanımı da yasaktır. Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. 1 kilometreden küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır."

Balık stoklarının korunabilmesi için av yasaklarına uyulmasının önemli olduğunu vurgulayan Atalay, belirli bölgelerde yoğun avlanma yapmanın da stoklarına zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir