• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Özdemir: 22 bin Kızılay çadırını teslim aldık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kızılay Van Şube Başkanı Özdemir ve beraberindeki heyet, Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek kurumun Van'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Depremden bu yana Kızılay'ın çalışmalarını anlatan Şube Başkanı Özdemir: "Deprem sürecinde Van'da birçok alanda çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız halen devam etmektedir. Bunun yanı sıra Van'da düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyamız da halen devam etmektedir. Bu kampanyamızda günlük 150 ünite kan bağışı ile vatandaşlarımızın göstermiş olduğu duyarlılık memnuniyet vericidir." dedi.

 

Desteklerinden ötürü Vali Karaloğlu'na teşekkür eden Özdemir, "Van'da yapmış olduğumuz çalışmalarda sizin destekleriniz olmasa idi bu kadar etkili ve başarı ile sonuç alamazdık. Bizlere vermiş olduğunuz destekten ötürü size teşekkür ederim." diye konuştu.

 

Vali Karaloğlu'nun 'depremde dağıtılan çadırların ne kadarı iade edildi?' şeklindeki sorusuna cevap veren Özdemir: "Depremden sonra vatandaşları bilgilendirerek dağıtılan çadırların muhafazasının çok zor olduğunu, iyi muhafaza edilmediği takdirde çadırın kendi kendini zamanla imha ettiğini, çadırları kendi ambarlarında saklamaktansa bize getirmelerini söyledik. Bugüne kadar 22 binden fazla çadırı bize iade ettiler. İade edilen bu çadırların da 10 binden fazlası kullanılabilir hale getirildi." ifadelerini kullandı.

 

Karaloğlu: "Van'da yaşanan depremlerden sonra yaptığınız çalışmalardan dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyor; Kızılay'ın 145. yıldönümünü kutluyor ve çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum." şeklinde konuştu.

 

Özdemir ve beraberindeki heyet ayrıca, Vali Karaloğlu'na günün anlam ve önemini belirten bir plaket takdim ettiler. (Nihat Bozkurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir