• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam Hatipliler Kurultayı bu yıl Sivas’ta yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hafta sonu Sivas’ta yapılacak 19’uncu İmam Hatipler Kurultayı’nda bakanlar, hükümet yetkilileri, eğitimciler, akademisyenler, imam hatip camiası ve STK temsilcileri, yılın değerlendirmesini yaparak önümüzdeki dönemin planları üzerinde duracak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayı'nın bu yıl 19’uncusu gerçekleştiriliyor. 81 il ve ilçe derneklerinin de katılımıyla düzenlenecek olan kurultay 2 gün sürecek.

Bu yılki tema “Ahde Vefa” olacak

Bu yıl ahde vefa temasıyla toplanacak olan kurultayda sunulan tebliğler ve yapılan konuşmalar bu konu çerçevesinde olacak.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak olan kurultay Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin Duman, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, İlim Yayma Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Mili Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in yapacakları selamlama konuşmalarıyla devam edecek.

Kurultay şiarı ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan tarafından açıklanacak. İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Biz, Va’dimiz, Ahdimiz ve Misakımız” başlığıyla açılış konferansı verecek.

Görmez’in ardından ise MEB Bakan Yardımcısı Osman Sezgin açılış konuşması yapacak. Daha sonra gün boyu MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, “Geleceğin İnşasında İmam Hatip Neslinin Rolü” konulu sunum Kırklareli Üniversitesi Dr. Yasin Çakırel, “Sivil Toplum Kuruluşlarında Kurumsallaşma” konulu sunum Eğitimci Cemal Yılmaz, “Dava Adamı Olmak” konulu sunumun ardından ise TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop bir konuşma yapacak.

Kurultayın ikinci gününde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın, “Ahde Vefa” konulu bir konuşma yapacak.

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yapıcı, “İmam Hatip Sunumu: Algılar ve Gerçekler” konulu konuşmasından sonra ÖNDER Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Sabahattin Yamak’ın bir değerlendirmesi olacak. Son olarak ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan’ın sonuç bildirgesi ve teşekkür konuşmasıyla kurultay nihayete erecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir