• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hastane çalışanları yolu trafiğe kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanları, dün akşam saat 22.00 sıralarında Şanlıurfa yolu üzerinde karşıdan karşıya geçerken arabanın çarpması ile can veren arkadaşları Veysel Şimşek için yol kapatma eylemi yaptı.


Şanlıurfa yolunun bir türlü bitirilememesine tepki gösteren hastane çalışanları yarım saatlik oturma eylemi gerçekleştirerek, yolu trafiğe kapattı.


Grup arkadaşlarının hayatını kaybettiği yere karanfil bırakarak, basın açıklaması yaptı.


Basın açıklamasını okuyan hastane çalışanı Yüksel Zengin, "Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi buraya taşındıktan sonra herhangi bir önlem alınmadı. Uyarı levhaları ve üst geçit kurulmadı. Bundan dolayı buraya gelmek isteyen halk, arabaların altında kalma tehlikesi geçiriyor. Kimisi de arabaların altında kalarak can veriyor" dedi.


Şanlıurfa yolu üzeri hastane önünde sık sık kazalar yaşandığını dile getiren Zengin, " Yetkililerin önlem alması için defalarca kendileri ile görüştük. Fakat yetkililerden herhangi bir cevap alamadık. Yetkililerin bu tavrı burada hayatını kaybeden insanların sayısını arttırdı" ifadelerini kullandı.


Yolu yarım saatliğine trafiğe kapatan gruba tepki gösteren bazı araç sürücüleri, hasta taşıdıklarını ve hastaların mağdur edildiklerini söyleyerek, eylemcilerden eylemlerini yolun kenarında yapmalarını istedi.


Grup açıklamanın ardından yolu trafiğe açtı.


Son 2 yıldır Şanlıurfa yolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarında onlarca kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren hastane çalışanı Mehmet Emin Güneş, " Burada herhangi bir önlem alınmıyor. Son bir ay içerisinde burada meydana gelen trafik kazalarında 3 tane lise öğrencisi, bir tane karnında bebeği olan anne ve dün akşamda arkadaşımız hayatını kaybetti" dedi.


Yetkililerin bir an önce bu yolu bitirmelerini istediklerini ifade eden Güneş, " Yayalar için üst geçit yapılması ve başka canlar gitmeden yetkililerin bu yolu bitirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.(M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir