• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
"Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batmanlı kadınlar Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) projesi kapsamında İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda açılan sergiye katılarak el emeği göz nuru eserlerini sergilediler.


GAP İdaresi Başkanlığınca uygulanmakta olan ÇATOM Projesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği Sultanahmet Meydanı'nda "Doğudan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi" adıyla açıldı. Sergi 16 Haziran'a kadar devam edecek.


Serginin açılışına; Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin Fahri Başkanı Özleyiş Topbaş, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek, Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ÇATOM Sorumluları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Sultan Ahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Fahri Başkanı Özleyiş Topbaş, 7 yıldır düzenledikleri Doğu'dan İstanbul'a Kadın Eli Sergisi'ne her geçen yıl ilginin artarak büyüdüğünü söyledi.


Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek de, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) sadece bir altyapı projesi olmadığının altını çizerek, GAP'ın önemli ayaklarından bir tanesinin de sosyal projeler olduğunu söyledi.
Sergiye Batman'da bulunan Yeşiltepe ÇATOM, 19 Mayıs ÇATOM ve Yavuz Selim ÇATOM da katıldı.


Özleyiş Topbaş ve protokol stantları gezerek alış veriş yaparken katılımcılarla sohbet etti.


Özleyiş Topbaş'a Yeşiltepe ÇATOM Sorumlusu Deniz Yıldız kursiyerlerin yaptıkları koza çiçeklerinden hediye etti. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir