• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Minikler "Gelin bir olalım" dediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da 0-6 yaş arasındaki öğrencilere eğitim veren Minik Öncüler Kreşi, 2012-2013 yılı eğitim sezonunu anlatan bir program düzenledi. Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Kreş Müdürü Perihan Taylı, çocuk eğitimiyle ilgili bir konuşma yaptı. Programda minik çocuklar Kuran-ı Kerim okudular, tiyatro oynadılar ve ilahiler söylediler. Hz. Mevlana'nın sözlerini sırayla okuyan minik çocuklar, Müslümanların vahdetinin gerekliliğini konu alan ilahiyi söyleyerek 'Gelin bir olalım'dediler.

'Elinizin altındakilere iyi davranınız' hadisini hatırlatan Taylı, herkesin bu sorumluluğun bilincinde olması gerektiğini ifade ederek "Allah onları bizim elimizin altına vermişse bizler onlardan sorumluyuz. Elimizden gelen her şeyi yapmak durumundayız. Bu sorumluluk sadece dünyalıkları için geçerli değildir. Onlara manevi yönden eğiterek doğdukları gibi tertemiz olarak istediğimiz gibi Rablerine teslim edebiliriz."dedi.

Çocukları eğitirken baskı ve güç kullanmanın yanlışlığına değinen Taylı "Bunu yaparak onları Allah'a hayırlı bir kul yapamayız. Baskı yapılan çocuklar toplumda kendini ifade edemeyen bir birey olarak karşımıza çıkıyor, onun için çocuklarımızın ahlak ve kişiliklerini siz şekillendiriniz işte o zaman kendisini ifade eden, kendisini inşa edebilen şahsiyetler yetiştirebiliriz" ifadelerini kullandı.(M.Emin Polat/Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir