• DOLAR 34.014
  • EURO 37.867
  • ALTIN 2821.2
  • ...
İran Cumhurbaşkanı'na vize verilmesin diye baskı var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD hükümeti gelecek ay New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılması beklenen İran'ın sertlik yanlısı Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve diğer İranlı yetkililere vize verilmemesi ve koruma sağlanmaması konusunda baskıyla karşı karşıya.

Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada Eylül ayı ortasında yapılacak 77. BM Genel Kurulu'na katılmayı planlayan İranlıların vize başvurularının reddedilmeyeceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Vedant Patel Amerika’nın Sesi’nin sorusuna, "ABD yasaları gereği vize kayıtları gizlidir; bu nedenle bireysel vize vakalarının ayrıntılarıyla ilgili bir şey söylemem. Ancak daha önce de söylediğimiz bir şeyi yinelemek isterim: BM'nin ev sahibi ülkesi olarak Amerika BM Genel Merkezi Anlaşması uyarınca, üye devletlerin temsilcilerine BM genel merkezi bölgesine seyahat etmeleri için vize vermekle yükümlüdür" yanıtını verdi.

Patel, "ABD BM'ye ev sahipliği yapan bir ülke olarak yükümlülüklerini ciddiye almakta; ancak yine de vize kayıtları gizli ve bu nedenle başka bir ayrıntıya giremem" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir