• DOLAR 32.899
  • EURO 35.265
  • ALTIN 2468.477
  • ...
HÜDA PAR Eskişehir İl Gençlik Kolları Millet Bahçesi'nde bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Programda konuşan HÜDA PAR Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Özgür Toprak, üstad Bediüzzaman'ın "Helal dairesi keyfe kâfi gelir" sözü çerçevesinde helal dairesinde eğlenmeye, sosyal aktiviteler yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Baharın gelişiyle başlattıkları buluşma etkinlikleri kapsamında bir araya gelmeye devam ettiklerini belirten Toprak, Biz de hayatın her alanında olan insanlar olarak hayatın her alanıyla ilgili olan etkinlikler yaparak, her şeyin bir alternatifi, İslam'i olanı vardır. Biz de bunu uygulamaya çalışıyoruz. Daha önce HÜDA PAR'ın bir ihya ve inşa hareketi olduğunu söylemiştik. Biz önce ifsat edilmiş toplumları, park ve bahçeleri ihya edeceğiz. Ardından kendi medeniyet anlayışımızı inşa edeceğiz." Dedi.

Toprak, "Asıl amaç ve fonksiyonundan uzaklaşmış olan park ve bahçeler sebebiyle artık hassasiyet sahibi olan insanlar bırakın parklara, bahçeleri çıkmayı dışarıya bile çıkamayacak duruma geldi. Parklarımız ve bahçelerimiz uyuşturucunun kullanıldığı, kadınlı ve erkekli etkinliklerin yapıldığı mekânlar haline geldi. Bu sebeple bizler de bu tür mekânlara gidemiyoruz. Ancak Müslüman hayatın her alanında olması gerektiği için bu mekânları da ihya ederek buralarda da var olmalıyız. Müslümanları camiye hapsetmeye çalışıyorlar. İslam sadece dua, zikir, cami dini değildir. İslam bir hayat nizamıdır. Müslüman hayatın her alanında helal dairesi dışına çıkmayan haram dairesine girmeyen bireydir. Biz de inşallah gençliğimize sahip çıkarak Allah'ın rızası doğrultusunda bir gençliği ihya ve inşa etmek çalışıyoruz. Biz diyoruz ki gençliğimize sahip çıkacağız." diye konuştu.

İdeal bir gençliğin nasıl olması gerektiğine değine Müderris Ebubekir Arslan da Asrı-ı Saadetten günümüze ideal gençliğin profilini çizen bir sohbet gerçekleştirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir