• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Davutoğlu: "Avrupa Parlamentosu'nun kararı kabul edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Türkiye'nin birinci sınıf bir demokrasi olduğunu, fikir ve gösteri özgürlüğü gibi evrensel değerleri hep savunduğunu belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Geçtiğimiz yıllara baktığımızda usul açısından Avrupa Parlamentosu'nun özellikle ekonomik kriz bağlamında tepki olarak ortaya konan birçok gösterilerde benzer bir karar almadığını müşahade ediyoruz. Zaten, Avrupa Birliği şu ana kadar maalesef Türkiye'ye müzakereler konusunda hep çifte standart uyguladı. Son Avrupa Parlamentosu kararı da çiftçe standart örneğidir. Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye sözkonusu olduğunda böyle bir tutum sergilemesini kabul edilemez buluyoruz" diye konuştu.

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kararın üslup açısından da kabul edilemez olduğuna işaret etti. "Üst bir dille Türkiye'ye yönelik uyarılar içeren ama bu arada hiçbir şekilde, fikir ve gösteri hakkını kullanan samimi kitlelerle şiddet kullanan marjinal gruplar arasında ayrım yapmayan bir üslup benimsenmiştir. Türkiye hiçbir şekilde hiçbir ülkeden ya da ülke grubundan bu konularda ders alma ihtiyacı olan bir ülke değildir" dedi.

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, demokrasilerin özgürlükler ve düzen arasında kurduğu dengenin herkes tarafından gözetilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

 

"Türkiye Cumhuriyeti devleti bu temel ilkeleri hep benimsemiştir, benimsemeye de devam edecektir. Eğer herhangi bir şekilde yanlış bir uygulama varsa hukuk devleti içinde bunun da gereği yapılır. Hukuk devleti ilkeleri içinde Türkiye gösteri özgürlüğünü de koruyan, kaygılarını açık bir şekilde ifade etmek isteyen herkese bu imkanı tanıyan tutumu sergilemeye devam edecek. Ama kimsenin de ülkeyi bir kaos ortamına çevirmesi veya böyle bir görüntü ve imaj oluşturma çabasına da izin vermeyeceğiz." (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir