• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Van'da sahipsiz kalan aileye Rahmeteli sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yaklaşık bir yıl önce kocasının vefat etmesiyle ortada kalan anne ve çocukları kayınpederinin kendisine sahip çıkmaması üzerine babasının evine sığındı. Maddi durumu kötü olan baba ise, kızı ve torunlarına gerekli yardımı sağlayamıyor.


Eşi ölünce babasına sığındı
Mağdur aileye yardımda bulunan Rahmeteli Gıda Bankası Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, ailenin kaydının daha önceden kendilerinde bulunduğunu hatırlatarak, "Rahmeteli Gıda Bankası olarak daha önce bu ailemizi tespit etmiştik. Bu ailemizin 3 tane çocukları var. En büyüğü 5 yaşındadır. Geçen sene eşi vefat edince babasına sığınmıştı. 14 kişilik kalabalık bir aile oldukları için kızına bakamıyor" dedi.


"Evde hiçbir şey yok"
Babası tarafından TOKİ konutlarında kendilerine ev kiralanan ailenin 2 aydır kiralarını ödeyemediğini belirten Özhan, "Ailemizin kira ödeyecek durumu da yoktur. Rahmeteli Tespit Komisyonu olarak gelip, evi gördük. Evde hiçbir şey yoktu. Kendi gücümüz nispetinde 1halı, 4 yer minderi, 2 döşek ve yastıklarını, bir de aylık gıda ihtiyacıyla temizlik malzemesi, kapkacak gibi temel ihtiyaçları getirdik. Bunları birinci elden kendilerine teslim ettik. Tabi imkânlarımız bu kadarına el verdi. Biliyorsunuz yüzlerce muhtaç ailemiz var" şeklinde konuştu.


"Kirası ödenmezse dışarıda kalabilir"
Ailenin durumunun içler acısı olduğunu aktaran Özhan, yardımseverlere çağrıda bulunarak, "Bu aile şuanda ortada kalmış. Hayırsever kardeşlerimiz bu ailemizin hiç olmazsa kira beldelerini ödeseler ki bu ailemiz dışarıda kalmasın. Ev sahibi 2 aydır kirasını talep ediyor. Verilmediği takdirde bu ailemizi dışarı atma ihtimali olabilir. Hayırsever kardeşlerimize çağrımız bu ailemize bir el uzatmalarıdır" dedi.


Hayırseverlere yardım çağrısı
Mağdur ailenin evinde hiçbir şey olmadığını, hatta evlerini serecek halılarının dahi bulunmadığını söyleyen Özhan, "Evlerinde çamaşır makinesi, buzdolabı yok. Yemek pişirecekleri bir ocakları ve yemek pişirecekleri bir tavaları dahi yok, düşünebiliyor musunuz? İnşallah hayırsever kardeşlerimiz kendi durumlarını göz önünde bulundurarak, bu ailemizin de rahat etmesi için bir adım atarlarsa seviniz" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir