• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Elektrikli otomobilde yarış kızışıyor! 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARAR'ın haberine göre, Volkswagen, Kanada'yla batarya üretiminde hayati öneme sahip maddelerle ilgili anlaşma yaparak elektrikli araç artırma stratejisini küresel olarak ortaya koydu ve Elon Musk'ın elektrikli araç markası Tesla'yı geçme hedefine bir adım daha yaklaştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Alman şirket temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından ziyaret sırasında imzalanan mutabakat zaptındaki herhangi bir finansal detay açıklanmadı.

Volkswagen İcra Kurulu Başkanı Herbert Diess, "Batarya hammaddelerinin tedariki ve düşük karbon ayak izine sahip öncü ve katot malzemelerinin üretimi, pil kapasitesinin hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde artmasını sağlayacak. Kuzey Amerika'daki büyüme stratejimiz için önemli bir kaldıraç" dedi.

Volkswagen, ortaklarıyla birlikte, 2030 yılına kadar Avrupa'da yaklaşık 240 gigavat saat kapasiteli altı büyük batarya hücresi fabrikası kurmayı planlıyor. Avrupa devi, şu anda da potansiyel sahaları incelemekte olduğu Kuzey Amerika'da özel bir fabrika kurmayı hedefliyor.

Kanada'yla yapılan anlaşma kapsamında Volkswagen, Kanada'nın madencilik sektörüyle iş birliğini derinleştirmeyi hedefliyor ve hatta tedarik söz konusu olduğunda ilk sırada yer aldığından emin olmak için yerel madencilik şirketlerine ortak olabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir